Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Turisté prošli srdcem Vysočiny. Nezastavilo je ani chladné počasí

/
/
/
522 Zobrazení



Na čtyři trasy tradičního Pochodu Srdcem Vysočiny, který se uskutečnil pod taktovkou Nadačního fondu, novoměstské nemocnice a společnosti MEDIN, vyrazily stovky lidí. A to i přesto, že počasí jakoby tentokrát respektovalo podtitul pochodu po stopách lyžařských legend a průkopníků lyžování.

Zimu doprovázenou ledovým větrem doplnilo i krupobití. Bílé ledové kuličky pokryly zemi stejně jako sněhová nadílka. Ani té se ovšem turisté nezalekli a směle pokračovali v cestě, ať už měli před sebou pět, jedenáct, patnáct nebo pětadvacet kilometrů. „Zastihlo nás to ve Třech Studních, na chvíli jsme se museli schovat pod přístřešek. Chvíli jsme čekali, než to přejde, pak jsme šli dál. Zima ale byla opravdu pořádná,“ svěřila se s úsměvem jedna z účastnic pochodu.

Na trasy se vydalo celkem 380 lidí. Nejmladší účastník měl pouhých šestnáct měsíců. Některé turisty doprovázeli i jejich čtyřnozí psí přátelé. Stovka lidí, zejména rodiny s malými dětmi, zvolila nejkratší, pětikilometrovou trasu. Naopak na nejdelší pochod si trouflo osm desítek účastníků.
Všichni si pak z akce odnášeli kromě dobrého pocitu ze zdárně ušlých kilometrů také pamětní list a výroční turistickou známku k novoměstskému Roku lyžařů. A kdo chtěl, mohl si ještě užít ve stánku společnosti MEDIN. „Na našem stánku jsme přivítali mnoho návštěvníků všech věkových kategorií. Nejvíce obdivu sklidily vystavené modely umělých kostí s implantáty a mnozí uvítali i možnost vyzkoušet si práci operatéra. Svůj díl slávy si vysloužil ve fotokoutku i kostlivec Karel,“ řekla Veronika Tonarová ze společnosti MEDIN.

Foto: Veronika Černá

  • Facebook
  • Twitter