Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tříkrálovou sbírku na Žďársku podporuje i online benefice základních uměleckých škol

/
/
/
619 Zobrazení



Oblastní charita Žďár nad Sázavou uspořádala ve spolupráci s místními základními uměleckými školami ve žďárském okrese tzv. online benefici na podporu letošní Tříkrálové sbírky v regionu. Jejím mottem se stalo heslo Když umění pomáhá.

Společná aktivita má svoji vlastní facebookovou stránku. Na těchto stránkách mohou pedagogové, rodiče či sama základní umělecká škola sdílet příspěvky ze všech oborů, které žáci navštěvují. Mohou to být kresby z výtvarného oboru, videonahrávky z tanečního, literárně-dramatického či hudebního a dalšího oboru. Smyslem tohoto projektu je propojit dobré skutky, které Tříkrálová sbírka prezentuje, společně s dovednostmi a talenty, které se v dětech a mládeži ukrývají, a prezentovat je na veřejnosti.
Benefice, do které se zapojila Základní umělecká škola v Bystřici nad Pernštejnem, v Novém Městě na Moravě, ve Velké Bíteši, ve Velkém Meziříčí a ve Žďáře nad Sázavou je aktivní už od vánočních svátků a potrvá do konce tříkrálového období, tedy do 24. ledna.

Umělci ze Žďárska podpoří Tříkrálovou sbírku, foto: Zbyněk Čech


„Když se vytratila veškerá naděje, když nikdo nepřichází na pomoc a krásy života vyprchaly, zjišťuji, že pomoc přece přichází, i když nevím jak a odkud.“ Mahátma Gándhí svým výrokem vystihl důležitost pomoci potřebným a ta přichází i s hudebníky z Bystřice nad Pernštejnem, kteří se rozhodli podpořit letošní neobvyklou Tříkrálovou sbírku. Ač letos nepotkáte milé koledníky s křídou a kasičkami, přijdou za Vámi jinak. Díky okolnostem se za vámi vydají online a přinesou hudbu do vašich domovů pomocí moderních technologií. Komorní sbor Alter ego a žáci a pedagogové ZUŠ Bystřice. Ti všichni svým uměním dokazují, že jim není lhostejný svět okolo nás a věřím, že je naplní radost z vědomí toho, že svými výkony mohou pomoci. Všichni si zaslouží velký dík,“ uvedla Lenka Macháčková, dirigent Komorního sboru Alter ego, který se na Benefici pro Tříkrálovou sbírku žďárské charity rovněž podílí.
Tříkrálová sbírka na Žďársku.


Podpořit služby žďárské charity, které pomáhají umírajícím, lidem s postižením, duševním onemocněním, seniorům, nemocným, dětem a mládeži, rodinám a lidem v tísni na Žďársku, mohou zájemci prostřednictvím účtu Tříkrálové sbírky 66008822/0800 s variabilním symbolem 77706800.

  • Facebook
  • Twitter