Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Tříkrálová sbírka 2018 byla na Havlíčkobrodsku, Humpolecku a Polensku rekordní

/
/
/
337 Zobrazení



Letošní výtěžek tak předčil ten loňský rekordní, a to o 264 903 korun. Větší nárůst v porovnání dvou po sobě jdoucích Tříkrálových sbírek byl zaznamenán pouze v roce 2004, kdy výtěžek činil 980 938,50 korun, což bylo o 318 645,50 korun více než v roce 2003. „Rekordní částka nás obrovsky těší. Naši koledníci nám říkají, že rok od roku jsou lidé vstřícnější a je to znát i v konečných statistikách. Máme radost z toho, že můžeme lidem přát do nového roku a že oni zároveň nejsou lhostejní k druhým. Je evidentní, že nás všechny Tříkrálová sbírka spojuje. Děkujeme všem, kteří nám ji umožňují realizovat, a také všem, kteří přispěli jakoukoliv částkou,“ uvedla koordinátorka Tříkrálové sbírky na území Oblastní charity Havlíčkův Brod a zároveň zástupkyně ředitelky organizace Jana Dománková. 

Peníze v kasičkách z roku 2018 pomohou nakoupit šestnáct aut do terénních služeb havlíčkobrodské Charity, přičemž největší část nákladů pokryje dotace z Evropské unie. Díky novým vozidlům bude možné zachovat a dále rozvíjet kvalitní péči, kterou charitní pracovníci poskytují potřebným lidem přímo v jejich domácnostech. Osmnáctý ročník sbírky pořádala Charita Česká republika, přičemž v jednotlivých regionech ji zajišťovaly místní Charity – v případě havlíčkobrodského okresu, Humpolecka a Polné i jejího okolí jde právě o Oblastní charitu Havlíčkův Brod. Celkem pětadevadesát procent z výtěžku putuje na přímou pomoc lidem v nouzi, z toho se pětašedesát procent vybrané částky vrací přímo Oblastní charitě Havlíčkův Brod, patnáct procent využívá na pomoc Diecézní katolická charita Hradec Králové, deset procent pomáhá v zahraničí a pět procent přispívá na podporu celostátních projektů. Zbylých pět procent tvoří náklady spojené se sbírkou.

  • Facebook
  • Twitter