Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třicetiletý opilý řidič kličkoval po dálnici D1, skončil na protialkoholní záchytné stanici

/
/
/
548 Zobrazení



Třicetiletý cizinec řídil ve čtvrtek 2. března ráno dodávkové auto po 89. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno na Vysočině, za jízdy popíjel rum s colou a s vozem nebezpečně kličkoval. Nebezpečné jízdy si všimli ostatní řidiči a informovali policisty na lince 158.

„Řidiči oznamovali, že v úseku kolem 89. kilometru jede směrem na Brno dodávkové auto, jehož řidič nebezpečně kličkuje po dálnici. Další řidič volal, že vozidlo se nebezpečně pohybuje v úseku kolem 119. kilometru dálnice ve směru na Brno. Oznamovatelé měli dokonce podezření, že by tento řidič mohl být opilý. Jeden z řidičů oznamoval, že podezřelý řidič má skloněnou hlavu a vypadá, jako kdyby za jízdy něco popíjel. Policistům oznamovatelé také předali informací, že se jedná o dodávku červené barvy s konkrétním reklamním nápisem na voze,“ popsala chování řidiče Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Operační důstojník předal informaci o podezřelém voze hlídkám na dálniční oddělení Velký Beranov. „Jedna z policejních hlídek, která byla v tu dobu nejblíže místu, vozidlo zastavila na 134. kilometru dálnice D1. Policisté vyzvali řidiče, aby předložil doklady potřebné pro řízení a provoz vozu. Auto řídil třicetiletý státní příslušník Slovenska, který měl namířeno domů. Za volant usedl, i když nevlastní řidičské oprávnění. Dechová zkouška potvrdila 3,91 promile alkoholu v dechu,“ dodala tisková mluvčí s tím, že policisté řidiče zajistili a převezli ho na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve a poté ho umístili na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté kontaktovali provozovatele vozu a domluvili s ním způsob zajištění odstaveného vozidla. „Ve večerních hodinách si policisté řidiče vyzvedli na protialkoholní záchytné stanici a pokračovali v dalších nezbytných úkonech. Muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Věc řeší ve zkráceném přípravném řízení. Provozovatel vozu Citroen Jumpy vypověděl, že řidič užil auto k jízdě bez vědomí a souhlasu jeho vlastníka a tím je podezřelý ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci,“ uzavřela Dana Čírtková.

Úvodní ilustrační foto: Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter