Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Tři řidiči o víkendu s alkohol a drogami za volantem

/
/
/
335 Zobrazení



Dvaačtyřicetiletého muže, u něhož dechová zkouška vykázala pozitivní výsledek, zastavila policejní hlídka krátce před devátou hodinou ráno v sobotu 9. prosince v Kyjovské ulici v Havlíčkově Brodě. „Muž jel vozidlem Škoda Felicia. Naměřená hodnota dechové zkoušky činila 0,39 promile alkoholu, a také opakované měření vykázalo blízký výsledek první dechové zkoušce. Policisté muži na místě zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Dvaačtyřicetiletý muž se bude zodpovídat z přestupku na úseku dopravy před příslušným správním orgánem,“ popsala první případ policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Kolem desáté hodiny dopoledne v Humpolecké ulici v Havlíčkově Brodě zastavili policisté dalšího hříšníka v osobním autě BMW. „U řidiče, sedmadvacetiletého muže z Humpolecka, policisté dechovou zkouškou a testem na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami naměřili 0,21 promile alkoholu, test byl pozitivní na marihuanu. S výzvou k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu řidič souhlasil. Policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Zda se v tomto případě bude jednat o trestný čin nebo přestupek na úseku dopravy, ukáže až znalecký posudek z oboru lékařství odvětví toxikologie,“ dodala Stanislava Miláčková.

V Počátkách zastavili v sobotu 9. prosince kolem jedenácté hodiny v noci policisté v Metánově osobní auto Škoda. „Řidičem byl šestačtyřicetiletý muž z Pelhřimovska. Policisté zjistili, že muž má od září roku 2013 okresním soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel na osmačtyřicet měsíců. Test na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami byl pozitivní na amfetamin. S výzvou k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu řidič souhlasil. Policisté muži na místě zakázali další jízdu. Vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Šestačtyřicetiletému muži hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ uzavřela tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter