Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tři králové navštívili jihlavskou radnici

/
/
/
361 Zobrazení



V pátek 6. ledna se po dvouleté pauze uskuteční Tříkrálový koncert v kostele svatého Jakuba Většího v Jihlavě. V pondělí 9. ledna je pak v plánu tříkrálový svařák na Masarykově náměstí. Tři králové ve čtvrtek 5. ledna popřáli do nového roku i zaměstnancům magistrátu. Mimo jiné navštívili se zapečetěnou pokladničkou radní Jihlavy před jejich jednáním.

Tři krále potkají obyvatelé a návštěvnici v ulicích krajského města až do 15. ledna. Oblastní charita Jihlava navíc připravila ke sbírce i doprovodný program. Po dvouleté pauze se v pátek 6. ledna uskuteční Tříkrálový koncert ve spolupráci se ZUŠ Jihlava v kostele svatého Jakuba Většího. Začátek je v 16.30. Připravena tam bude pokladnička, kam mohou zájemci vhodit dobrovolné vstupné.

Na Masarykově náměstí v Jihlavě si mohou zájemci dopřát lahodný tříkrálový svařák. Akce je naplánována na pondělí 9. ledna od 14.00 do 17.30, výtěžek bude připočten k Tříkrálové sbírce.  

Přispět do Tříkrálové sbírky je možné i online. „Postup je jednoduchý. Stačí zvolit příslušnou částku a v druhém kroku nezapomenout uvést lokalitu Jihlava, PSČ 586 01 nebo příslušnou charitu, tedy Oblastní charitu Jihlava,“ poradil Roman Mezlík z jihlavské charity.

Lze také poslat příspěvek i tradiční cestou na sbírkový účet 66008822/0800 s variabilním symbolem 777966500. K dispozici jsou také statické pokladničky na vybraných místech v Jihlavě. 

Výtěžek z Tříkrálové sbírky letos pomůže:
Rekonstrukce budovy včetně přilehlé zahrady Centra sociálních služeb Mahenova 16 v Jihlavě dle potřeb cílové skupiny Odlehčovací služby Adapta

Přizpůsobení prostoru pro rozšiřující se multidisciplinární tým služby, jehož součástí jsou lékaři, zdravotní sestry, pečovatelky, psychiatr a další.

Příspěvek na úhradu části provozních nákladů služby Charitní záchranné sítě určené pro lidi v nouzi.

Zajištění materiálu a provozních nákladů střediska Dobrovolnické centrum

Zajištění materiální pomoci (hygienické a domácí potřeby, oblečení) a potravin pro lidi v nouzi.

Udržení dostupnosti a kvality služeb, které jsou nepříznivě ovlivněny rostoucími cenami (především energií a PHM). 

„Byť nežijeme v lehké době, kdy jsme zmítáni ekonomickou krizí a naše rodinné rozpočty jsou napnuté, přesto vás jménem lidí, kteří se ocitli v nouzi, prosím o projevení solidarity. Každá koruna pomáhá,“ dodal Roman Mezlík.

  • Facebook
  • Twitter