Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třemi miliony korun přispěli zákazníci Kauflandu do vánoční sbírky pro handicapované 

/
/
/
914 Zobrazení



Necelý týden zbývá do ukončení charitativní sbírky v prodejnách Kaufland. Během prvního týdne se podařilo vybrat přes tři miliony korun. Od pondělí 26. listopadu probíhá ve všech prodejnách Kaufland sbírka na podporu lidí s handicapem. Prostřednictvím nákupu vánočních jmenovek už přispěli zákazníci řetězce částkou přesahující tři miliony korun.

„Nesmírně si vážíme podpory všech lidí, kteří se do nákupu jmenovek zapojili. Máme radost, že se vánoční sbírka stává tradiční předvánoční akcí, kterou naši zákazníci podporují a přijímají s takovou velkorysostí,“ uvedla Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland ČR.
Cílem vánoční sbírky, kterou Kaufland pořádá ve spolupráci s organizací Cesta za snem, je pomoci lidem na vozíku ulehčit cestu ke sportu a soběstačnosti. Díky unikátnímu konceptu mohou zákazníci podpořit handicapované přímo ve svém regionu. V Kraji Vysočina jde například o Pavla Šprynara, kterému se před třemi lety stala ošklivá nehoda na kole. Byla už skoro noc, když mu náhle upadlo přední kolo. Hrozivý pád přežil, ale poškodil si páteř. Celou noc ležel v houští vedle silnice, než ho našel procházející pejskař. Nakonec Pavlovi při vyšetření v nemocnici přišli na nádor na mozku. Bez onoho osudného pádu, by se na něj nejspíš nepřišlo. Dnes je Pavel po dlouhých rehabilitacích a tvrdé dřině opět zpátky v běžném životě. Našel si práci, sportuje a snaží se žít naplno.
Vánoční sbírka pokračuje až do neděle 9. prosince ve všech prodejnách Kaufland. Celkový výtěžek z prodeje jmenovek bude společností Kaufland věnován na nákup rehabilitačních trenažérů pro jednotlivce, spinální jednotky či oddělení následné péče ve všech krajích. V Kraji Vysočina trenažer obdrží Handicap Sport Club Velké Meziříčí i Pavel Šprynar.

  • Facebook
  • Twitter