Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíčská radnice vyhlásila vánoční sbírku na dobročinné účely

/
/
/
612 Zobrazení



Od středy 5. prosince až do 6. ledna příštího roku mohou lidé z Třebíče a okolí přispět v tradiční Vánoční veřejné sbírce. Zapečetěná pokladnička pro peněžité dary je umístěna pod vánočním stromem na Karlově náměstí v Třebíči.

Peníze mohou lidé do sbírky darovat i bezhotovostně, na zvláštní účet sbírky u Komerční banky č. 115 – 673 211 0237 / 0100.

Výtěžek z vánoční sbírky bude věnován spolku DORADO z Třebíče, na financování nákladů spojených s hipoterapií – léčbou pomocí koní.

„Spolek DORADO provádí hiipoterapii, rehabilitaci, rekondiční ježdění, sport pro handicapované a řadu dalších činností. Chtějí integrovat handicapované osoby do společnosti a šířit osvětu ve formě pořádání odborných školení či seminářů,“ popsal činnost spolku místostarosta Miloš Hrůza, který má sociální věci ve své gesci.

Vybranou částku z pokladničky i zvláštního účtu doplní také peníze od zastupitelů města. Ti se po příštím zasedání 13. prosince zváží a do vánoční sbírky přispějí, jako každoročně deseti korunami za každý kilogram své váhy.

„Je to dobrá tradice v tomhle adventním a vánočním čase. V loňském roce lidé darovali v této sbírce téměř 42 tisíc korun také třebíčskému spolku na dobročinné účely a to je moc dobře,“ doplnil Hrůza.

  • Facebook
  • Twitter