Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíčští policisté dopadli útočníka, který napadl muže jedoucího na elektrokoloběžce

/
/
/
654 Zobrazení



Třebíčští kriminalisté vyšetřují v současnosti loupežné přepadení, jehož cílem se stal v Třebíči minulý týden muž jedoucí na elektrokoloběžce. Útočník se u něho zastavil s vozidlem a nakonec si odvezl jeho koloběžku. Policisté muže ještě ten den dopadli, zadrželi a obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu.

„V pátek 27. května přijali policisté v ranních hodinách oznámení o napadení, ke kterému došlo v okrajové části Třebíče. Muže jedoucího na elektrické koloběžce měl na ulici napadnout neznámý muž. Policisté zjistili veškeré dostupné informace k popisu útočníka a vozidlu, se kterým z místa i s elektrickou koloběžkou odjel, a začali po něm okamžitě pátrat. Napadený muž měl drobná zranění, která si nevyžádala okamžité lékařské ošetření, ani jej nepožadoval,“ přiblížila policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Kriminalisté zjistili postupně poznatky k vozidlu i útočníkovi. Muže důvodně podezřelého ze spáchání násilného trestného činu kriminalisté poté rychle vypátrali, zadrželi a odvezli ho na oddělení policie. Elektrickou koloběžku, které se při loupeži zmocnil, vydal a policisté ji zajistili. Dál zjistili, že napadený muž se ve skutečnosti s útočníkem zná z dřívější doby a mají mezi sebou spor z minulosti.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Jednačtyřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ dodala Miluše Vostalová, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž v minulosti ještě nebyl soudně trestán.

„Jednačtyřicetiletý muž je obviněn z toho, že se za použití násilí zmocnil elektrické koloběžky patřící napadenému. Na ulici vystoupil z vozidla, přiběhl k muži, který tudy na elektrokoloběžce projížděl, a srazil ho na zem. Muže fyzicky i slovně napadl, poté vzal koloběžku, naložil ji do auta a odvezl,“ uzavřela Jana Kroutilová.

  • Facebook
  • Twitter