Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíčští Nuclears vybojovali v nadstavbě Extraligy průběžné třetí místo

/
/
/
335 Zobrazení



Boje o postup do semifinále baseballové Extraligy se nezadržitelně blíží ke svému závěru. Týmu Třebíč Nuclears patří v nadstavbové části Top 6 dělená třetí příčka společně s Eagles Praha. A právě tomuto soupeři hráči z Vysočiny v posledním kole podlehli 1:2 na zápasy, když po dvou těsných prohrách se stejným výsledkem 4:5 dokázali v Praze zvítězit 7:3.

Do úvodního duelu Na Hvězdě vstoupil lépe soupeř, který v polovině utkání vedl už 0:4. Pálkaři Třebíče se začali prosazovat až po změně nadhazovače Eagles. První dva doběhy zařídil v šestém inningu Miroslav Křivánek. Na úvod sedmé směny sice Pražané přidali další bod, ale v její dohrávce Třebíč snížila na rozdíl jediného doběhu 4:5. V osmém inningu pak Nuclears sahali po vyrovnání, ale obraně Eagles se podařilo vyoutovat Dominika Doležala ještě před domácí metou.

Druhý zápas byl vyrovnaný od první směny a rozdíl ve skóre byl po celou dobu minimální. Tlak Nuclears dokázal zastavit střídající nadhazovač Mikuláš Hanuš a v sedmé směně odskočili Eagles ve skóre dvěma doběhy. Hned v její dohrávce ale Třebíč znovu snížila na rozdíl jediného bodu a dál bojovala o obrat v utkání. Hráči Nuclears se sice dostávali do skórovacích pozic, ale dosáhnout na potřebný doběh se jim nepodařilo. Podruhé tak podlehli Eagles 4:5. Nejlepší statistiky na pálce si z domácích připsal Kamil Pejchal se dvěma hity a dvěma staženými doběhy.

Odveta na hřišti Eagles už Třebíči konečně vyšla. Polovina utkání byla opět velmi vyrovnaná. Jeff Barto na kopci Nuclears povolil za pět směn pouze jediný doběh a stejně dobře si vedl i nadhoz soupeře. Ke zlomu došlo v šestém inningu, kdy stáhli doběh Jan Urbánek jr. s Kamilem Pejchalem a k rozdílu přispěl tříbodovým homerunem Ryan Johnson. Tento Kanaďan ve službách Třebíče pak také uzavřel utkání na nadhozu a dovedl tým k vítězství 3:7.
Po třízápasových sériích teď čeká týmy v nadstavbě TOP 6 ještě jeden zápas každého s každým.

Před domácím publikem Na Hvězdě v Třebíči se hráči Nuclears představí už jen dvakrát. A to proti nejlepším celkům soutěže. V pátek 14. července od 19.00 přivítají druhé Tempo Praha a ve stejný čas o týden později pak doma vyzvou lídra Top 6 Draky Brno.

  • Facebook
  • Twitter