Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tragický pád letadla v Havlíčkově Brodě

/
/
/
1182 Zobrazení



V sobotu 24. června okolo druhé hodiny odpoledne došlo k pádu sportovního letadla u letiště v Poděbabech nedaleko Havlíčkova Brodu. Po pádu se letadlo vznítilo, nehoda má tragické následky. Letadlo spadlo u letiště v Havlíčkově Brodě na pole.

„Šedesátiletý muž pilotoval tažné ultralehké letadlo a za ním měl zapřažené bezmotorové letadlo se dvěma pasažéry. Během vzletu z dosud přesně nezjištěných důvodů s letadlem zrychlil a následně začal prudce stoupat. Kvůli tomu pilot bezmotorového kluzáku odpojil vlečné lano a odpojil se. Poté dvoučlenná posádka bezmotorového letadla bezpečně přistála. Tažné letadlo s pilotem začalo ze zatím nezjištěných důvodů prudce klesat a narazilo do země na poli se zasetou kukuřicí. Letadlo bezprostředně po pádu zahořelo a pilot v letadle utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Poškozením letadla vznikla podle informací policistů hmotná škoda ve výši jeden milion korun. Na místě události zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. „Na místo letecké nehody by vyslán kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování z územního odboru Havlíčkův Brod. Místo nehoda a havarované letadlo dále ohledali pracovníci z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod a na místě byli také zástupci za Leteckou amatérskou asociaci České republiky. U zemřelého pilota byla k přesnému stanovení příčiny úmrtí nařízena soudní pitva.
Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a další okolnosti nehody, stejně jako příčinu pádu letadla, zjišťují společně se specialisty z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter