Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Traffic Jam bude v Havlíčkově Brodě slavit

/
/
/
1169 Zobrazení



Havlíčkobrodská bluesová kapela oslaví neuvěřitelných 20 let své existence koncertem v klubu Oko v Havlíčkově Brodě v sobotu 20. dubna od 20.00.

„Když jsme s Pavkou Doležalem na podzim 1998 v ranních hodinách U Fíci zakládali Traffic Jam a pak v roce 1999 měli premiéru v Knyku na festivalu Knykstock, tak už jsem se těšil, až se budou slavit dvacetiny. A konečně jsem se dočkal,“ řekl o historii skupiny Jarda „Bořík“ Bořil. Původní sestava: Jaroslav Bořil – baskytara a zpěv, Pavel Doležal – kytara, Jiří Beránek – bicí, Jiří Kletečka – klávesy, Pavel Prášek – saxofon. Po několika měsících ale kapelu opustili oba Jirkové a uvolnili místo pro Jirku Libru a Jardu Prachaře. Nějakou dobu hráli s kapelou také Honza Duben (foukací harmonika), Pavel Kovin Kovačka (foukací harmonika, kytara), Břéťa (foukací harmonika), Petr Chalupa (saxofon). Kuriozitou v dějinách kapely je hostování Petra Roškaňuka na několika koncertech. Zásadním předělem v téměř dvacetileté historii kapely byl odchod právě Pavla Doležala, a na uvolněné místo přišel jiný vynikající kytarista a hudební pedagog Robert Frei. Pokud jde o pěvecké party, více méně rovným dílem se o ně už dlouhou dobu dělí Bořík s Tornado Lú, jak Evičku při poslední zastávce v Havlíčkově Brodě překřtil Martin Kraus. Traffi c Jam hraje blues od klasiky (W. Dixon, M. Watters, B. B. King) přes bluesové inspirace 60. let (J. Hendrix, Cream, J. Joplin) až k současným interpretům (B. Hart, S. Copeland) v obsazení: Eva Nováková – zpěv, Robert Frei – kytara, Jaroslav Bořil – zpěv a baskytara, Jaroslav Prachař – klávesy a Jiří Libra – bicí.

„Přijďte slavit s námi. S Trafficem si zahrají i někteří bývalí členové a také hostující skupiny v tomto pořadí a složení: Nezband z Hlinska – žáci našeho kytaristy Roberta Freie, Pasiáns z Jindřichova Hradce, Traffic Jam, a Jazzibaba z Hlinska – další kapela našeho kytaristy,“
zve hudební fanoušky Jarda „Bořík“ Bořil.
Vstupenky pouze na místě za 150 Kč.

  • Facebook
  • Twitter