Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tradiční fotosoutěž Photographia Natura 2019 hledá solitéry

/
/
/
1942 Zobrazení



Šestnáctý ročník tradiční fotosoutěže, kterou Muzeum Vysočiny Jihlava organizuje od roku 2004, přináší fotografům a milovníkům přírody téma: Solitéry – paměť krajiny.

„Za uplynulých patnáct ročníků se soutěže zúčastnilo 819 autorů z celé republiky i Slovenska, kteří soutěž obeslali celkem 3475 fotografiemi. Od roku 2008 vyhlašujeme pro každý ročník konkrétní téma. Nejvíce autorů zaujalo téma Stromy v roce 2010, kdy se jich do soutěže přihlásilo 99. Nejvíc fotografií (468) zaslali autoři minulý rok na téma Květy, listy plody aneb všímáme si detailů.
Solitéry, nejen osamocené stromy, ale i křížky, kapličky, smírčí kameny a osamělé skály jsou nedílnou součástí, ba typickou charakteristikou naší krajiny. Velmi často se nacházejí na hranicích bývalých pozemků a panství, v místech dávného osídlení či v místech historicky památných. Jsou tedy významné nejen z hlediska krajinotvorného, ale jsou i důležitou součástí paměti krajiny,“ popisuje Pavel Bezděčka z Muzea Vysočiny Jihlava.

Soutěžní formuláře najdou zájemci v muzeu (Masarykovo nám. 57/58), nebo si je mohou stáhnout z webové stránky muzea – Novinky – Photographia natura – Informace.
Uzávěrka příjmu fotografií je stanovena na 11. listopadu 2019.

  • Facebook
  • Twitter