Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tisíce příběhů v jednom sále: 32. Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodě začal

/
/
/
766 Zobrazení



Podzimní knižní veletrh odstartoval v pátek 14. října Kulturním domě Ostrov v Havlíčkově Brodě už po dvaatřicáté, nabídne nejen knižní novinky, ale také setkání s autory, autogramiády, autorská čtení a besedy.

První ročník se konal 21. listopadu 1991, byl pouze jednodenní a mnohem menší. V letošním roce přijede přes 130 nakladatelů. „Tady na veletrhu se vystavují i malí nakladatelé, kteří na sebe upoutají pozornost,“ říká ředitelka Podzimního knižního veletrhu Markéta Hejkalová. Program je už tradičně doplněn o desítky zajímavých pořadů přes besedy, debaty a samozřejmě autogramiád či křtění nových knih.

Během letošního ročníku proběhne autorský prodej pro Ukrajinu, jehož výtěžek přispěje nejenom tamějším autorům. Patronkou projektu se stala spisovatelka Alena Mornštajnová a akci pořádá nakladatelství Větrné mlýny. V pátek 14. října v poledne začal prodej vybraných knih v předsálí KD Ostrov Havlíčkův Brod. Zároveň je možné sehnat i několik děl od 30 ukrajinských nakladatelů v jejich rodném jazyce.

Možnost navštívit veletrh mají návštěvníci od pátečního rána až do sobotních sedmnácti hodin.

  • Facebook
  • Twitter