Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Telč ožila zahradní slavností v SeneCura SeniorCentru

/
/
/
336 Zobrazení



Telč tradičně ožívá díky letnímu folkovému festivalu. Léto ale už zavítalo i do telčského domova pro seniory SeneCura, kde uspořádali Zahradní slavnost pro více než 200 lidí, tentokrát v havajském stylu.

Zahradní slavnosti mají mezi aktivitami v domovech SeneCura důležitou roli. Podporují komunitní život v místě a pro klienty jsou tradicí, na kterou se vždy těší. Konají se proto ve všech SeniorCentrech v celém Česku během každého jara a léta.

Je dobrým zvykem, že příprava a charakter slavnosti se odehrává ve zvoleném stylu. V Telči letos vybrali exotické havajské rytmy. „Hlavním bodem programu proto bylo vystoupení tanečnic ze sbooru Fantastic Art, které předvedly tanec Samba,” říká aktivizační pracovnice Aneta Dvořáková. V rytmu samby se také bubnovalo, a to v podání našich klientů.

Událost je zároveň příležitostí uvítat v domově zástupce místní správy či samosprávy. Telčskou radnici v tomto případě reprezentovali místostarostové Jiří Pykal a Pavel Komín. V neposlední řadě personál domova dává prostor místním uměleckým souborům – vystoupily děti z folklorního sboru Krahuláček, kroužku břišního tance telčského Domu dětí a mládeže, ale i žáci Základní umělecké školy, kteří zahráli na trumpety.

Během zahradních slavností personál SeniorCentra myslel samozřejmě i na děti. „Připravili jsme pro ně malování kamínků, malování na obličej a přišla se na nás podívat zvířátka z nedalekého ranče. A aby program byl ještě pestřejší, předvedla se i naše canisterapeutická fenka Dixie ze spolku Kamarád,” popisuje Kristýna Svátková.

Tým kuchařů pod vedením šéfkuchařky Jitky Malé připravil bohaté rautové stoly. Výběr byl široký — od masa přes sýry a salámy,i zeleninu a ovoce až po sladké dezerty a zmrzlinu. K dispozici byly různé nápoje jako káva, milkshake, šťávy či ledové tříště. Samozřejmostí bylo točené pivo z telčského pivovaru Trojan.

  • Facebook
  • Twitter