Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Světeláci udolali Telč, od soboty je čeká semifinálové repete se Žihadly

/
/
/
244 Zobrazení



Světelští hokejisté byli v úvodu utkání s hokejisty Telče smělejším týmem a do desáté minuty si vytvořili tři po gólu volající šance. Pak se ale ujali vedení hosté, nakonec se radovali z postupu domácí.

Ve 12. minutě se z přemíry snahy srazili naši forwardi na polovině soupeře. Hosté se rozjeli do smrtícího brejku dva na jednoho a domácí smolné zaváhání zakončujícím Šalandou bez ostychu potrestali – 0:1. Telč se gólovým úspěchem navnadila a ve zbytku prvního dějství byla nebezpečnější. Úvod druhé části skláři vůbec nezachytili, načež nás sudí poslali dokonce do tří. Díky precizní obraně a soustředěnému Koubskému ale domácí 70 kritických sekund zvládli.
Ve 26. minutě dostali Světelští početní výhodu. Po minutě obléhání soupeřovi branky na sebe vzal odpovědnost Tomáš Kratochvíl a po najetí z pravé strany do brankoviště vyrovnal – 1:1. Další příležitosti ztroskotali na obou skvěle chytajících brankářích. Ve třetí části jsme byli ve hře dopředu aktivnější. V 50. minutě byl po zásahu holí do Berkovi brady vyloučen Kubát. Telč se však při prodloužené přesilovce k ničemu fatálnímu nedostala. S přibývajícími minutami stoupalo odhodlání bílomodrých a tak se hra odehrávala stále častěji na polovině soupeře. Díky chuti hrát na kotouči jsme si v samém závěru vynutili důležitou přesilovku, kterou jsme po timeoutové poradě už po sedmi vteřinách využili – 2:1. Michal Dolinský tak v čase 59:40 vstřelil z mezikruží asi jednu z nejdůležitějších branek své kariéry a Pěšinky propadly v euforii. Zlomení hosté se v závěrečných sekundách už nezmohli na odpověď. Z postupu do semifinále se tak radují Světlá, pro Telč pouť letošní krajskou ligou končí.

Fotoreportáž: Jan Borek, HC Světlá nad Sázavou

1. semifinále so 16. 3. HC Žihadla Moravské Budějovice HC Světlá nad Sázavou 17.00
2. semifinále st 20. 3. HC Světlá nad Sázavou HC Žihadla Moravské Budějovice 18.30
3. semifinále so 23. 3. HC Žihadla Moravské Budějovice HC Světlá nad Sázavou 17.00
4. semifinále st 27. 3. HC Světlá nad Sázavou HC Žihadla Moravské Budějovice 18.30
5. semifinále so 30 .3. HC Žihadla Moravské Budějovice HC Světlá nad Sázavou 17.00

  • Facebook
  • Twitter