Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Studenti VŠPJ oplatili návštěvu Užhorodské národní univerzitě

/
/
/
1059 Zobrazení



V polovině září proběhl v Zakarpatském Užhorodě sedmý ročník výměnných pobytů studentů Užhorodské národní univerzity a studentů Katedry cestovního ruchu Vysoké školy polytechnické.

Po letošní květnové návštěvě ukrajinských studentů v Jihlavě následovala druhá část spolupráce, pobyt deseti studentů na Fakultě cestovního ruchu a mezinárodní komunikace na Užhorodské národní univerzitě.

Hostitelská strana pro ně připravila atraktivní odborný program, zaměřený na kulturní a přírodní potenciál cestovního ruchu. Oficiální program byl slavnostně zahájen 10. září na rektorátě Užhorodské národní univerzity. Studenti opět pracovali v pěti smíšených česko-ukrajinských týmech, z nichž každý dostal za úkol zpracovat jedno z připravených témat z oblasti cestovního ruchu. Další dva dny byly věnovány poznávání kulturních a přírodních krás Zakarpatí. Součástí bohatého programu byl například výlet do Mukačeva, prohlídka hradu Palanok, návštěva vinařství, malého pivovaru nebo termálních vod v turistickém zařízení Kosino. Velký dojem na studenty udělal turistický komplex Vojvodyno. Jde o rozsáhlý areál uprostřed lesů s několika restauracemi, s bohatou nabídkou aktivit včetně zimní sjezdovky, výuky jízdy na koních nebo možností lovu ryb. Zcela novým zážitkem byla určitě koupel v tzv. čanech v horské lázeňské vesničce Lumšory. Tradice těchto léčivých koupelí trvá už několik staletí a je typická právě pro Zakarpatí. Poslední den pobytu strávili studenti na Fakultě cestovního ruchu a mezinárodní komunikace a zpracovali zde své nově nabyté poznatky a zkušenosti do závěrečných prezentací. Účastníci měli příležitost poznat novou zemi, kulturu, obyvatele, ochutnat tradiční zakarpatskou kuchyni a vidět zajímavé historické a přírodní památky Zakarpatí. Nové poznatky, zkušenosti a možnost srovnávání cestovního ruch na Zakarpatí a Vysočině jsou vynikajícími příležitostmi pro budoucí pracovníky cestovního ruchu a pro jejich využití v další praxi. Spolupráce obou vysokých škol bude pokračovat a rozvíjet se i v dalších letech. Vedle společných workshopů jsou plánovány výzkumné aktivity zaměřené na problematiku cestovního ruchu.

  • Facebook
  • Twitter