Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Středeční havárie na Havlíčkobrodsku bez zranění, dva zranění při úterních nehodách na silnicích Vysočiny

/
/
/
301 Zobrazení



Ve středu 10. ledna havaroval kolem šesté hodiny ráno v Kobylí Hlavy na Havlíčkobrodsku řidič osobního vozu Ford. Minimálně k dalším dvěma haváriím vyjížděli v úterý 9. ledna policisté na silnice regionu.

Ve středu jel muž s autem po silnici ve směru od Leštiny u Světlé na Golčův Jeníkov a zřejmě neadekvátně zareagoval na lesní zvěř, která mu vběhla před vozidlo, dostal smyk a přejel mimo komunikaci do silničního příkopu.
„Při nehodě došlo ke zranění řidiče, který byl převezen zdravotnickou záchrannou službou do havlíčkobrodské nemocnice. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. U čtyřiadvacetiletého řidiče dechovou zkouškou požití alkoholu vyloučili. Dopravní nehodu šetří policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová.

K první nehodě vyjížděli policisté v úterý 9. ledna do katastru Hlávkova na Jihlavsku, kde havarovala řidička vozu Citroen. „Po poledni jela ve směru na Bílý Kámen, zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy přejela do protisměru a následně mimo vozovku, kde automobil narazil do stromu, a auto se převrátilo na bok. Devatenáctiletá řidička se při havárii zranila a zdravotnická záchranná služba ji převezla do jihlavské nemocnice. Policisté místo dopravní nehody ohledali a zadokumentovali. Dechovou zkouškou požití alkoholu u řidičky vyloučili. Na vozidle vznikla předběžně vyčíslená škoda za 110 tisíc korun. Dopravní nehodu policisté šetří,“ doplnila popis první úterní nehody policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Havarovaný Citroen v katastru Hlávkova na Jihlavsku, foto: Policie ČR

V úterý po druhé hodině odpoledne narazil do sloupu veřejného osvětlení v Moravských Budějovicích řidič vozu Škoda Fabia, který po na náměstí Míru a z dosud nezjištěné příčiny vyjel mimo vozovku. „Řidič v jízdě pokračoval a narazil ještě do tří zaparkovaných vozidel, která poškodil. Zraněného šestasedmdesátiletého řidiče převezla zdravotnická záchranná služba do třebíčské nemocnice. Policisté místo dopravní nehody ohledali a zadokumentovali. Dechovou zkouškou požití alkoholu u řidiče nezjistili. Při nehodě vznikla předběžně vyčíslená škoda za 440 tisíc korun,“ dodala Jana Kroutilová. Dopravní nehodu policisté šetří.

Šestasedmdesátiletý řidič narazil do sloupu veřejného osvětlení v Moravských Budějovicích, foto: Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter