Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Sto let oslaví házenkáři v Brodě

/
/
/
858 Zobrazení



V letošním roce je to mu sto let, co se začala psát historie házené v Německém, dnes Havlíčkově Brodě. Jako první to byly ženy, které si k tréninkům v lehké atletice přidaly i tréninky házenkářské. Oslavy proběhnou ve dnech 13. až 17. června.

Dámský odbor, jak se tehdy říkalo, byl při tehdejším SK Německý Brod založen o rok později. K dámám se brzo přidali i pánové, byl založen pánský odbor házené, který však poměrně brzy ukončil svoji činnost a ožil až v letech 1927-1933. Zato ženská házená se rozvíjela až k metám nejvyšším. V roce 1944 začal hrát házenou v družstvu žáků Jan Šedý, úspěšný hráč a trenér, který dovedl brodské házenkářky k sedmi titulům mistryň republiky. Více jak 25 let působily brodské hráčky v první lize a i v novodobé historii po roce 2000 se k nejvyšším příčkám první ligy vracely.
Protože existence 100 let oddílu házené si zasluhuje i pořádné oslavy, zve k nim širokou veřejnost házenkářská organizace Havlíčkův Brod.

  • Facebook
  • Twitter