Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Stavba sjezdu z dálničního přivaděče u Jihlavy pokračuje podle plánu

/
/
/
476 Zobrazení



Stavba mimoúrovňové křižovatky silnice I/38 na ulici Romana Havelky v Jihlavě začala 5. října. Od té doby stihli dělníci provést veškeré přípravné práce, které zahrnují kompletní odvodnění budoucí stavby. Zemní přípravné práce ještě probíhají a měly by být hotové do konce roku.

Po Novém roce na přípravu naváže samotná stavba, která bude rozdělena do dvou etap. V první se upraví jižní polovina ulice Romana Havelky, která bude obsahovat dva jízdní pruhy a větev k obchodnímu areálu. Během této etapy bude provoz veden za střídavého provozu řízeného světelnou signalizací po severní straně ulice.

„Komunikace vedoucí k obchodnímu areálu bude při tomto omezení jednosměrná a šířka jízdního pruhu na ulici Romana Havelky, po kterém se povede doprava, bude minimálně 3,5 metru,“ uvedl náměstek pro oblast rozvoje města Petr Ryška.

Přípravné práce budou pokračovat až do konce roku a výstavba bude probíhat ve dvou etapách až do července roku příštího.

V druhé etapě se počítá se stavbou severní část ulice R. Havelky společně se sjezdem z I/38 za vedení provozu po již hotové části komunikace, která bude mít dva jízdní pruhy a šířku 7,5 metrů. Při výstavbě sjezdu zůstane na nájezdu pruh široký minimálně čtyři metry, úplné uzavírky v těchto místech tedy v příštím roce již nebudou.

Stavba vyjde celkově na 33,3 milionů korun vč. DPH, investorem je město Jihlava a z části Krajská správa a údržba silnic Kraje Vysočina, která se podílí částkou 2,3 milionu korun včetně DPH. Zhotovitelem stavby je firma Skanska, a. s.

  • Facebook
  • Twitter