Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Srpnové akce v Muzeu Vysočiny Havlíčkův Brod

/
/
/
945 Zobrazení



Tavbu skla v replice středověké pece ve Vlkovsku, výstava s tématem srpnové invaze do Československa nebo beseda k odsunu Němců po skončení 2. světové války. To je srpen v Muzeu Vysočiny Havlíčkův Brod.

Pec nám ještě nespadla  – sobota 18. srpna, od 9.00 do 17.00, Vlkovsko

Muzeum pořádá v letošním roce potřetí experimentální tavbu skla v replice středověké pece ve Vlkovsku u Havlíčkova Brodu. Od rána do večerních hodin budou moci zájemci zhlédnout práci sklářů ve středověké peci, připravený je bohatý doprovodný program.

Výstava k připomenutí 50. výročí srpnové invaze do Československa – od 20. do 31. srpna, foyer Staré radnice

Muzeum ve spolupráci s Vojenským spolkem rehabilitovaných AČR a za podpory Města Havlíčkův Brod a Okrašlovacího spolku Budoucnost srdečně zve na výstavu k připomenutí 50. výročí srpnové invaze do Československa. Výstavu zahájí vernisáž 20. srpna v 17. 00. Vedle informací o dění v tehdejším Československu expozice připomene události na Havlíčkobrodsku a osobnosti našeho regionu, jejichž aktivita zasáhla významnou měrou do dění u nás – Vladimír Chadalík a Gertruda Sekaninová Čakrtová.

Beseda odsun Němců po skončení 2. světové války –  24. srpna, od 17.00, Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod

V Muzeu se v pátek 24. srpna uskuteční beseda na téma odsunu Němců po skončení druhé světové války. Cílem je obeznámit širokou veřejnost s historickými reáliemi na území Havlíčkobrodska a zasadit je do kontextu doby a celostátního ba mezinárodního dění. Obtížná doba vyžaduje obtížně hledané názory. Naší snahou není odsuzovat na základě pár informací, ale snažit se uchopit téma z větší perspektivy na základě podrobných zpráv a faktů.

  • Facebook
  • Twitter