Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Spolek Javořice pořádá Kosení na Mrzatci 2020

/
/
/
829 Zobrazení



Tradiční kosení rašelinné loučky u rybníka Horní Mrzatec, které pořádá telčský Spolek Javořice letos proběhne v sobotu 27. června.

„Veřejnost vítáme, připojit se můžete kdykoli během dne. Začínáme ráno po osmé hodině a práce probíhají do pozdního odpoledne. A budeme nejen kosit, ale i hrabat, nakládat na vůz a redukovat nálet. Nejvíce se však svaly protáhnou při odnášení posečené trávy. A určitě nebude chybět bonus – opékání klobásek na ohni, kterých budeme mít dostatek pro všechny.
Kdo by se chtěl připojit, tomu se budou hodit pracovní rukavice a holínky nebo vysoké boty. Podmáčené louka umí totiž v případě dostatku vláhy překvapit.
Uvítáme, když si vezmete vlastní kosy a dřevěné hrábě, ale v menším počtu můžeme nářadí i zapůjčit. Kdyby snad někdo neznal, nejlepší cesta je po modré turistické značce od tábořiště ve Lhotce směr Mrákotín a loučku najdete nedaleko přítoku rybníka Horní Mrzatec. O rašelinnou loučku, kde se vyskytuje unikátní květena a společenstva, hmyz, ptáci a obojživelníci, pečujeme pravidelně, letos budeme kosit už podeváté,“ zve za pořadatele Jiří Pykal ze Spolku Javořice.

Podrobnější informace na telefonu 602 725 509 a mailu pykaljiri@centrum.cz.

Úvodní foto: Kosení v minulých letech, archiv Spolku Javořice

  • Facebook
  • Twitter