Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Spolek Fšem přichystal PRIDE odpoledne ke Dni lidských práv

/
/
/
444 Zobrazení



Na neděli 11. prosince při příležitosti připomínky boje za lidská práva přichystal třebíčský spolek Fšem odpolední program s queer tématikou. Ve spolupráci s Prague Pride Festival a iniciativou Jsme fér proběhne tematické odpoledne v kavárně Za Pecí. Od 14.00 proběhne debata s Lucií Zachariášovou (Jsme fér) a v 16.30 bude následovat čtení poezie od autorů Richarda L. Kramára, Aleše Kauera, Atrina Matuštíka a Magdalény Šipky.

Gayové a lesby existují a vždy existovali po celém světě napříč všemi kulturami. Jinak tomu není ani v České republice, kde byla homosexualita dekriminalizovaná v roce 1961. Směrem k rovnoprávnosti queer komunity přispěl i tzv. antidiskriminační zákon, který zakazuje nerovné zacházení kvůli sexuální orientaci člověka. Přesto je LGBTQA+ komunita stále terčem předsudků, diskriminace, rozdílného zákonného postavení a v nejhorších případech i nenávistí motivovaných útoků.

Pro spolek Fšem je tato tématika velmi důležitá, proto v návaznosti na Den lidských práv přichystal odpolední program v kavárně Za Pecí. „Po nenávistí motivovaném útoku v Bratislavě jsme i my chtěli vyjádřit alespoň malou podporu queer komunitě. Spojili jsme se tedy s největšími organizacemi tohoto druhu v České republice a společně s Prague Pride Festival a iniciativou Jsme fér jsme přichystali pro třebíčské občany a návštěvníky debatu a autorské čtení básní,“ sděluje jedna z organizátorek Michaela Doležalová.

  • Facebook
  • Twitter