Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Společnost Heiru slaví 20 let, do Telče ji přivedla láska

/
/
/
537 Zobrazení



Telčská společnost Heiru CZ, která sídlí v průmyslovém areálu v Těšíkově ulici, si v letošním roce připomíná 20. výročí od svého založení. Firma, zabývající se výrobou elektrických kabelů, aktuálně posiluje výrobu a hledá příležitosti na trhu a také řeší budoucnost využití areálu bývalého Motorpalu v Telči.

Dvě dekády na českém trhu jsou důvodem k oslavě, mateřská společnost v Rakousku letos slaví dokonce 75 let od svého založení. „Heiru CZ zakládal v roce 2003 můj tatínek Rudolf Heinz a nebylo za tím nic menšího než láska – k technice a k ženě. Moje maminka totiž byla Češka,“ vypráví dcera zakladatele Erika Heinz příběh, který potvrzuje, že Telč je městem šťastných lásek. Původní rakouská firma byla z počátku zaměřená na výrobu antén, postupně ale přešla na výrobu elektrických kabelů. Těch v Telči ročně vyprodukují tisíce kilometrů a kromě Česka a Rakouska je exportují třeba na Slovensko, do Maďarska, Německa, Itálie nebo Chorvatska.

Nová šance pro areál Těšíkova
Kromě výroby Heiru aktuálně řeší i budoucnost areálu v Těšíkově ulici. Projekt nese název Nová šance. „Chtěla bych tady vytvořit nové příležitosti nejen pro podnikání,“ říká mladá manažerka, která v červnu k budoucímu využití areálu uspořádala otevřenou diskusi. Mezi návrhy, které na ní padaly, bylo například využití pro bydlení, centrum služeb nebo lehkou průmyslovou výrobu, ale také mateřskou školu, kliniku nebo hotelový komplex. „Aktuálně máme několik různých zájemců o pronájem, kteří nám svým záměrem pomáhají vytříbit názor na nejvhodnější využití prostoru,“ uzavírá Erika Heinz.

  • Facebook
  • Twitter