Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

SPOKAR získal tři designová ocenění German Design Award 2023

/
/
/
375 Zobrazení



Z Frankfurtu nad Mohanem si pelhřimovská firma přivezla rovnou tři ocenění German Design Award 2023. Jedno za dětský zubní kartáček SPOKAR XD, další za mezizubní kartáček SPOKAR XML a třetí za originální ekologické balení mezizubního kartáčku SPOKAR XM.

Designová ocenění si převzali zástupci pelhřimovské firmy SPOKAR, a. s., při slavnostním ceremoniálu. Úspěch připisuje nejznámější česká firma na kartáčnické výrobky tomu, že se intenzivně věnuje vývoji svých produktů a spolupracuje přitom již několik let s úspěšným českým designérem Petrem Novaguem.
„Naším cílem není jen koncentrace na přidanou hodnotu výrobku v podobě designu, ale i výběr kvalitního materiálu, funkčnost a vysoká trvanlivost produktů. V maximální možné míře zohledňujeme také aktuální témata jako cirkulární ekonomika, ekologická a společenská odpovědnost,“ uvedla obchodní ředitelka Šárka Zbrojková.

Čím porotu produkty zaujaly?
Prémiová řada dětských zubních kartáčků Spokar XD má jedinečný design, který vychází z dokonalé ergonomie držení kartáčku v dětské ruce, což zlepšuje možnost pohybu hlavy kartáčku při čištění zubů v těch nejvhodnějších úhlech. Vysoká kvalita výrobku je podpořena použitím jemných vláken, která zmírňují podráždění dásní. Kartáčky SPOKAR XD se vyrábí v celé řadě atraktivních barevných variant, díky nimž se kartáček stává příjemnou součástí osobní hygieny dětí.

Mezizubní kartáček SPOKAR XML vyniká maximální funkčností při použití minimálního množství materiálu. Rukojeť s průřezem ve tvaru písmene X podporuje přirozenou polohu palce a ukazováčku při držení kartáčku. Díky tvaru písmene L kartáček snadno dosáhne do zadních mezizubních prostor. Výrobek je k dispozici v pěti barevně odlišených velikostech.
Porota také ocenila originální způsob balení mezizubních kartáčků SPOKAR XM. Papírový obal s vnitřní fixační vložkou zaručuje spolehlivou ochranu kartáčků. Poté, co splní svou úlohu, ho lze snadno recyklovat.

SPOKAR se může pochlubit už více než deseti prestižními mezinárodními oceněními za design svých produktů, a to včetně toho nehodnotnějšího – tři ocenění Red Dot Design Award (za štětec NOVA a za mezizubní kartáček SPOKAR XD a jeho balení).

Úvodní foto: Předávání ocenění proběhlo ve Frankfurtu nad Mohanem, zleva – Jiří Zbrojka, technický ředitel, Šárka Zbrojková, obchodní ředitelka, Jan Čaněk, Export Key Account

  • Facebook
  • Twitter