Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Souboj o titul začíná v Birell Aréně

/
/
/
693 Zobrazení



A je to tady. Boj o jubilejní 20. titul mistrů České republiky družstev mužů ve stolním tenisu vrcholí. Stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod mají před sebou poslední překážku v cestě za čtvrtým titulem v historii klubu. Svěřence trenéra Bohumila Vožického čeká ve finále play-off české Extraligy silný tým KT Praha.

HB Ostrov i KT Praha prošly do finále play-off Extraligy bez ztráty kytičky. Ve čtvrtfinále i v semifinále obou týmům stačily k překonání soupeřů vždy jen dva zápasy. Havlíkův Brod ve čtvrtfinále vyřadil extraligového nováčka SKST Stavoimpex Hodonín 3:1 a 3:0, v semifinále pak přehrál TTC ENFIREEX Ostrava dvakrát 3:1. Stolní tenisté KT Praha svedli ve čtvrtfinále dvě vítězné bitvy s TJ Ostrava KST (3:2 a 3:2), v semifinále pak přešli přes SKST Cheb po výsledcích 3:1 a 3:2.

Půjde teprve o třetí vzájemný duel stolních tenistů HB Ostrov a KT Praha v české Extralize. Oba předchozí zápasy se uskutečnily v letošní sezoně a skončily výhrou havlíčkobrodského celku. Ve čtvrtek 10. září 2020 vyhrál HB Ostrov doma 3:0, odvetné utkání základní části Extraligy v Praze skončilo v sobotu 27. února rovněž lépe pro HB Ostrov, který zvítězil 3:1. Pokračování seriálu zápasů mezi HB Ostrov a KT Praha přinese nadcházející finále play-off české Extraligy, které startuje ve středu 12. května od 18:00 hodin v Havlíčkově Brodě!

Na podzim HB Ostrov porazil KT Praha 3:0. Bylo to jedno z posledních utkání, na které mohli diváci…

Prostředí havlíčkobrodské Birell Aréně výborně znají dva stolní tenisté KT Praha. Tomáš Pavelka je totiž jedním z trenérů Akademie stolního tenisu HB Ostrov, Martin Koblížek pro změnu v havlíčkobrodské hale velmi často trénuje… Nicméně karty jsou rozdány jasně. KT Praha je velice silný tým, ale favoritem finálového klání je HB Ostrov. Jeho trenér Bohumil Vožický má k dispozici velice kvalitní a vyrovnaný hráčský kádr. Stolní tenisté HB Ostrov letos vyhráli dvaadvacet extraligových zápasů v řadě. A pokud uspějí i v těch finálových bojích budou se radovat ze čtvrtého titulu v historii havlíčkobrodského klubu.

Dobrou zprávou je, že na vrchol sezony mohou, i když jen v omezené míře, diváci. „Máme příslib od Národní sportovní agentury, že diváci na středeční zápas budou smět,“ potvrdil manažer HB Ostrov Miroslav Jinek. V Birell Aréně bude k dispozici zhruba sto diváckých míst. Zájem byl obrovský a snížená kapacita byla velice rychle zaplněna. Většina lístků na finále ani do prodeje nešla. Část z nich dostali hráči k dispozici pro rodiny a přátele, další byly nabídnuty partnerům klubu a členům spolupracujících oddílů z okolí. Deset jich zbylo pro finálového soupeře. „Mrzí mě, že se na hodně fanoušků nedostalo. Zájem měli i lidé z různých míst republiky, bohužel jsem je musel odmítat,“ dodal Miroslav Jinek.

Michal Obešlo je jedním z bývalých českých reprezentantů v nabitém hráčsém kádru HB Ostrov

Výsledky vzájemných zápasů:
Extraliga 2020/2021: 2. kolo (10. září 2020): HB Ostrov – KT Praha 3:0; 11. kolo (27. února 2021): KT Praha – HB Ostrov 1:3.

Vizitky finálových soupeřů:
HB Ostrov Havlíčkův Brod
Mistr České republiky 2013/2014, 2014/2015 a 2015/2016; účastník Ligy mistrů 2014/2015, 2015/2016; vítěz Českého poháru 2015.
KT Praha
Druhé místo v extraligové tabulce 2019/2020 (tento ročník ale nebyl kvůli covidu-19 dohrán).

Pohled na soupisky obou týmů:
HB Ostrov Havlíčkův Brod
Hráčský kádr: Dmitrij PROKOPCOV, Tomáš TREGLER, Michal OBEŠLO, Radek SKÁLA, Mohamed SHOUMAN, Josef ŠIMONČÍK. Hrající trenér: Bohumil VOŽICKÝ. Manažer: Miroslav JINEK.
KT Praha
Hráčský kádr: Martin OLEJNÍK, Tomáš PAVELKA, Martin KOBLÍŽEK, Jindřich PANSKÝ. Trenér: Milan ORLOWSKI. Manažer: Karel TRUHLÁŘ.

První utkání finále play-off české Extraligy mužů ve stolním tenisu mezi HB Ostrov Havlíčkův Brod a KT Praha se hraje v Birell Aréně ve středu 12. května od 18:00 hodin. Můžete ho sledovat LIVE v rámci přímého přenosu sportovního kanálu Aréna Sport nebo na ping-pong.tv – https://www.ping-pong.tv/.
Nenechte si špičkový stolní tenis z Havlíčkova Brodu ujít!

  • Facebook
  • Twitter