Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Sociologové zkoumají názory a postoje obyvatel Jihlavy

/
/
/
863 Zobrazení



Město zjišťuje, zda v Jihlavě bydlí a žijí i lidé bez trvalého pobytu. Lidé, žijící v Jihlavě a mající trvalý pobyt jinde, nedělají nic špatného nebo snad nelegálního, ale jejich peníze stát posílá jinam – do té obce, kde jsou trvale hlášeni.

„Některé průzkumy a odhady tvrdí, že ano, jiné, že ne. Chceme zjistit pravdu, zda tu takoví lidé jsou a proč,“ vysvětluje primátorka Jihlavy Karolína Koubová a dodává: „Na takové jedince případně chceme později zacílit kampaň, aby se stali Jihlavany. Ale nevíme, kolik takových lidí tady je a co je motivuje k tomu, že jsou třeba trvale bytem hlášeni jinde. Proto ten průzkum.“

Jihlava poskytuje všem obyvatelům servis v podobě dostupné MHD, pouličních světel, dostupných škol a školek, chodníků, uklizeného města apod. Za takový servis každý člověk platí daně a stát pak jeho peníze posílá do obce, kde trvale žije.

  • Facebook
  • Twitter