Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Smrtí řidiče skončila nehoda u Jersína na Jihlavsku

/
/
/
917 Zobrazení



Šestačtyřicetiletý řidič osobního vozu havaroval v neděli 28. února před sedmnáctou hodinou na silnici třetí třídy u Jersína na Jihlavsku, podle informací policistů nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a okolnostem.

„Při nehodě se těžce zranil a musel být transportován do zdravotnického zařízení v Brně. Při transportu vrtulníkem letecké záchranné služby na následky svých zranění zemřel. Ve voze v době nehody cestoval sám.
Další okolnosti dopravní nehody vyšetřují policisté dopravního inspektorátu Jihlava. Dechová zkouška u řidiče ke zjištění případné přítomnosti alkoholu v krvi nemohla být provedena z důvodu charakteru zranění,“ popsala prvotní informace Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Na místo události vyjela jak pozemní výjezdová skupina, tak i vrtulník letecké záchranné služby z Jihlavy. „Zdravotníci ošetřili jednu osobu, kterou v kritickém stavu letecky transportovali do traumacentra v Brně. Zranění bohužel byla natolik vážná, že jim pacient během převozu do zdravotnického zařízení podlehl,“ potvrdil smutný účet nedělní havárie Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

Od odpoledne v pátek 26. února do pondělního rána 1. března zasahovali záchranáři z Vysočiny u dalších vážných dopravních nehod. „Jednou z nich byla páteční srážka motocyklisty s dodávkou v Třebíči, při které utrpěl řidič skútru vážná zranění a musel být letecky transportován do specializovaného zdravotnického zařízení. V pátek večer, krátce před dvacátou hodinou, pak vyjížděli zdravotníci k nehodě osobního auta na Havlíčkobrodsku. U Věže zůstal ve voze zaklíněný řidič a po vyproštění hasiči byl převezen s podezřením na těžká zranění do traumacentra.
V neděli 28. února si dvě lehká a jedno těžké zranění vyžádal si krátce po půl třetí odpoledne střet dvou osobních aut u Radostína na Žďársku. Z místa nehody odvezli zdravotníci dvě osoby do nemocnice na Vysočině a jednoho pacienta transportoval vrtulník na mimokrajské specializované pracoviště.
K poslední události došlo v pondělí 1. března krátce po třetí hodině ráno v Havlíčkově Brodě. Z kamiónu, který se po nehodě převrátil na bok, vyprostili hasiči vážně zraněného řidiče, který byl po nezbytném ošetření transportován lékařskou posádkou do nemocnice,“ dodal Petr Janáček.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter