Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Slavnostní promoce na jihlavské vysoké škole

/
/
/
670 Zobrazení



Ve Výukovém centru Vysoké školy polytechnické Jihlava (VŠPJ) se ve druhé polovině července uskutečnily slavnostní promoce absolventů. V rámci tradičních ceremoniálů symbolicky zakončili své studium nejenom čerství absolventi bakalářského a magisterského studia, ale také absolventi kurzů Univerzity třetího věku.

Univerzitu třetího věku v letním semestru úspěšně ukončilo 119 aktivních seniorů. Ti nezískávají po absolvování studia akademický titul, ale osvědčení o absolvování kurzu. „Jedná se o posluchače, jejichž studium bylo přerušeno pandemií koronaviru na jaře 2020. Zatímco v dřívějších letech se promoce absolventů Univerzity třetího věku konaly v historické aule, letos jsme měli premiéru v moderních prostorách výukového centra,“ uvádí Šárka Venkrbcová z Centra celoživotního vzdělávání VŠPJ, které výuku na Univerzitě třetího věku zajišťuje.

Mezi 196 absolventy, kteří v letním semestru ukončili své vysokoškolské studium, jsou nejenom čerství bakaláři, ale i šest nových držitelů akademického titulu magistr (Mgr.) z oboru Kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví. Sedmnácti novým bakalářům a jedné absolventce navazujícího magisterského studia se přitom díky vynikajícím studijním výsledkům podařilo dosáhnout na červený diplom.

„Tímto aktem se odpoutáváte zpod křídel své alma mater a vše, co jste se naučili, co jste získali studiem a praxí, jdete uplatnit ve svém dalším životě, nabídnout vlastní cestu, realizovat vlastní myšlenky, vize a cíle,“ uvedl tehdejší rektor vysoké školy Václav Báča ve svém projevu k absolventům.

Slavnostního aktu se vedle akademických pracovníků, vedení školy a zástupců obou komor akademického senátu zúčastnili v roli čestných hostů i zástupci statutárního města Jihlava a Kraje Vysočina v čele s primátorkou Karolínou Koubovou a hejtmanem Vítězslavem Schrekem.

Příští promoce jsou plánovány na jaro 2023. Diplomy během nich obdrží ti studenti, kteří úspěšně ukončí své studium v zimním semestru nadcházejícího akademického roku.

Vysokou školu polytechnickou Jihlava v akademickém roce 2021/2022 navštěvovalo přibližně 2 200 studentů. Ti byli zapsaní v celkem devíti profesně orientovaných bakalářských a navazujících magisterských programech pestrého zaměření od techniky přes ekonomii až po zdravotnictví. Univerzita třetího věku funguje na VŠPJ již od založení školy a nabízí zájemcům vyššího věku všeobecné, zájmové a neprofesní vzdělávání na vysokoškolské úrovni. Od roku 2011 probíhá výuka kurzů také pro klienty domovů pro seniory a domovů pro osoby se zdravotním postižením a další zájemce ve městech Velké Meziříčí, Pelhřimov, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou a Třebíč. Mezi jedny z nejoblíbenějších kurzů patří ty se zaměřením na genealogii, počítačovou gramotnost a geografii.

  • Facebook
  • Twitter