Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Slavnostní otevření zrekonstruované ZŠ Křížová v Jihlavě

/
/
/
1753 Zobrazení



V budově základní školy v Křížové ulici v Jihlavě slavnostně otevřeli opravenou tělocvičnu a jídelnu. Do rekonstrukce vzduchotechniky a akustických úprav ve školní jídelně investovala jihlavská radnice více než pět milionů korun.

„Jsem rád, že se tato rekonstrukce stihla včas, kvalitně a při dodržení rozpočtu. Je to po mateřské školce Bystrouška opět bezproblémový projekt financovaný městem a realizovaný místní firmou. Děkuji všem zúčastněným za spolupráci a za dobře provedené dílo. V jídelně je příjemná atmosféra, tělocvičnu mohou žáci využít k míčovým sportům, šplhání, a to v moderní prosvětlené místnosti,“ uvedl při setkání náměstek pro oblast rozvoje města Petr Laštovička.

Při slavnostním otevření zrekonstruované školy žáci představili členům vedení města, zástupcům zhotovitele stavby a dalším zúčastněným osobám několik kulturních představení. A tak se v tělocvičně mohla při hudebním vystoupení předvést i nová akustika. „Místo je zde také pro audio techniku, kterou může škola využít i pro společenské akce, například oblíbenou Vánoční besídku s diskotékou,“ doplnil náměstek.

Další letní opravy škol
Rekonstrukce ZŠ Křížová však nebyla jedinou, která se v Jihlavě během léta realizovala. Stavebními úpravami prošla také ZŠ Kollárova, kde se za 800 tisíc korun opravilo sociální zařízení pro mateřskou školu. Předláždění se dočkal také chodník u Speciální základní školy a Praktické školy Jihlava na Březinkách, město nechalo opravit také skleníky u vedlejších základních škol Demlova a Březinova. Opravy se dočkaly i chodníky v areálu ZŠ T. G. Masaryka.

„Letní opravy škol jsou jednou z konstantních priorit města Jihlavy, které jsou plánovány každoročně,“ doplnil Petr Laštovička.

  • Facebook
  • Twitter