Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Skupina Atlantik bude v Chotěboři slavit

/
/
/
719 Zobrazení



Tančírna Panského domu v Chotěboři v sobotu 4. listopadu od 19.3 se stane svědkem hudebního večera pod názvem Rockový mejdan. Vystoupí skupina Mercury a Atlantik.

Největší událostí bude určitě oslava 50 let vzniku skupiny Atlantik, která doposud hraje ve stejné sestavě od vzniku: Jiří Štekl – basa, Jiří Císař – klávesy, Vladimír Stehno – bicí, a Jan Stehno – kytara a zpěv.

Atlantik spoluzakládal Milan Moc, který se však následně rozhodl věnovat vzdělávání nových hudebních talentů v Chotěboři. Vedle Jana Piskače a Jiřího Voseckého formoval kapelu Vlastimil Dymáček a Václav Tomek,“ zavzpomínal Jiří Štekl. Velký úspěch získal Atlantik v roce 1974 na soutěžním festivalu v Nymburku, kde hrálo celkem jedenáct kapel. Například Expanze Michala Pavlíčka. Předsedou odborné poroty byl Radim Hladík z Modrého Efektu. Atlantik v kategorii Protestsongu získal první místo s vlastní skladbou Slepcova píseň. Jádro Atlantiku tvořila a tvoří čtveřice: Jan Stehno – tělem i duší rockový kytarista s netradičním hlasem umožňující zpívat nejnáročnější skladby od Deep Purple, Vláďa Stehno – hrající na bicí, který obohatil vystoupení hrou na housle, Jiří Císař – klávesový mág zvládající nejen Lordovy (Deep Purple ) hammondové kreace, ale také artrockově pojaté skladby vážné hudby od Mozarta, Jiří Štekl – svou drsně znějící baskytarou i bezpražcovou obohatil hardrockové skladby Atlantiku.
Co lze očekávat od slavící skupiny? Určitě skladbu Have You Every Seen The Rain od Creedence Clearwater Revival a songy od Deep Purple, Rolling Stones, Black Sabbath a Uriah Heep.
Na Rockovém mejdanu zahraje jako první skupina Mercury v obsazení: Vladimír Rada Uttendorfský – kytara, zpěv, Jiří Uttak Uttendorfský – zpěv, kytara, Roman Sušil – basa, Jaroslav Bořík Bořil ml. – klávesy, housle a Petr Pencroft Jirák – bicí. Možná Mercury na úvod zhrají skladbu Walkin in The Park od skupiny Colosseum. Následovat budou skladby od skupin Free, Deep Purple, Jehro Tull, Rainbow, Blue Effect a Vladimíra Mišíka.

V pátek 4. listopadu přijdou do Tančírny Panského domu nejen pamětníci znající Atlantik a Mercury ze svého mládí z různých tanečních zábav, ale také mnohem mladší příznivci dobré hudby. Nositelé jména Karel mohou oslavit svůj svátek na hudebním večeru.

Foto: Archiv Jaroslava Benáka

  • Facebook
  • Twitter