Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Škoda za více než půl milionu korun za dvěma zloději

/
/
/
509 Zobrazení



Peníze a tabákové výrobky, ale také střelnou zbraň uloženou v trezoru si odnesli dva zloději z provozoven a objektů firem v Jihlavě, Třebíči a Znojmě, kam se vloupali. Způsobili škodu, která přesáhla půl milionu korun. Dopadli je jihlavští kriminalisté, kteří už zahájili trestní stíhání dvou mužů, recidivistů, v minulosti mnohokrát soudně trestané. Navíc jsou vyšetřování v souvislosti s jinou trestnou činností a v současné době jsou oba ve vazební věznici.

„Muži z Moravskoslezského kraje ve věku čtyřicet a dvaačtyřicet let byli obviněni z přečinu krádeže, přičemž činem byla způsobena větší škoda, přečinů poškození cizí věci a nedovoleného ozbrojování a dále přečinu omezování osobní svobody spáchaného v úmyslu usnadnit jiný trestný čin,“ uvedl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Starší z mužů byl v první polovině loňského roku propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody.

„Muži odcizili kolem dvou stovek kartonů tabákových výroků. Do třebíčské prodejny se sportovním zbožím se mužům dostat nepodařilo, poškozením ale způsobili škodu za necelých čtyřicet tisíc korun. Ve Znojmě si v první polovině ledna odnesli v nočních hodinách z prodejny finanční hotovost v české i cizí měně. Na konci měsíce se vloupali do jiného objektu, kde ale muže přistihla zaměstnankyně, kterou zamkli v jedné z místností. Odcizili trezor se střelnou zbraní a z místa utekli. Žena neutrpěla zranění.
Krádeží způsobili muži škodu necelých 430 tisíc korun, škoda za bezmála osmdesát tisíc korun vznikla poškozením,“ doplnila policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

  • Facebook
  • Twitter