Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Paprsky Vysočiny oslavily kulatiny. Kongres v Novém Městě si nenechal ujít ani ministr zdravotnictví

/
/
/
352 Zobrazení



Radiologický kongres Paprsky Vysočiny se v Novém Městě na Moravě uskutečnil už podvacáté. Pod taktovkou radiologického oddělení novoměstské nemocnice se sešli odborníci z celé republiky a vyslechli si sérii přednášek zaměřených zejména na urgentní abdominální netraumatickou radiologii. Paprsky Vysočiny si nenechal ujít ani ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

„Jsem velmi ráda, že i letos naše radiologické oddělení připravilo další, tentokrát kulatý ročník své již tradiční a velmi oblíbené konference. O tom, že Paprsky Vysočiny vždy zaujmou svým odborným programem a výměnou zkušeností, svědčí i samotná aktivní návštěva ministra zdravotnictví. Děkuji kolektivu našeho radiologického oddělení za pečlivou přípravu konference a za jejich skvělou práci pro naše pacienty,“ vyzdvihla zásluhy organizátorského týmu ředitelka Nemocnice Nové Město na Moravě Věra Palečková.

Účastníci konference

Skvělou organizaci si pochvaloval i sám ministr zdravotnictví, který se nejen sám aktivně připojil k přednáškovému bloku, ale přinesl přítomným lékařům i pár informací o chystaných změnách. Například o sjednocení elektronického zdravotního záznamu a propouštěcích zpráv ve všech nemocnicích. „Popisy i závěrečné zprávy by měly být v celé republice jednotné. A měly by se dát mezi jakýmkoliv zdravotnickým zařízením včetně privátních lékařů přeposílat elektronicky. Do dvou let by se to mělo podařit,“ podotkl Vlastimil Válek.

Téměř dvě stovky odborníků si společně užily den. Vyměňovali si zkušenosti a navazovali nová přátelství a spolupráci. „Paprsky Vysočiny jsou dílem primáře Aleše Bílka, který před před lety akci vymyslel jako Fórum periferní radiologie. Chtěl dokázat, že i na okresních radiologiích se dělá kvalitní medicína. Postupně se akce etablovala a získala si pevné místo mezi ostatními vzdělávacími akcemi Radiologické společnosti České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně. Ráda v pořádání akce pokračuji. Trvající velký zájem dokládá její úspěšnost.“ konstatovala primářka radiodiagnostického oddělení Nemocnice Nové Město na Moravě Martina Slámová.

  • Facebook
  • Twitter