Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Skládka v Henčově je větší

/
/
/
403 Zobrazení



V Henčově u Jihlavy skončily práce na rozšíření skládky. Od pondělí 5. prosince je tak znovu v plném provozu, který byl kvůli výstavbě omezen od 1. června. Skládka se rozšířila směrem na severovýchod od stávající plochy k lokalitě Nové Domky a letišti Henčov. Prostor k ukládání odpadu se zvětšil o 385 tisíc metrů krychlových.

Nový prostor k ukládání odpadu se zvětšil o 385 tisíc metrů krychlových. Při současném množství ročního návozu, který je kolem 35 tisíc tun, by měla nová kapacita vydržet zhruba 14 let. „Samozřejmě záleží na vývoji legislativy a přijímání nových zákonů o nakládání s odpady. Nyní se zákaz skládkování v podstatě v nezměněné podobě posunul až na rok 2030,“ doplnil Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy, které skládku provozují. Její součástí je i kompostárna a překladiště.

Výstavba nové etapy skládky vyšla na zhruba 30 milionů korun a hradily ji právě Služby města Jihlavy. 

Za svoz odpadu lidé v krajském městě aktuálně platí 804 korun na rok. Kdo splňuje podmínky Programu zodpovědného nakládání s odpady, má úlevu ve výši 100 korun. Změnu poplatku zatím vedení města neplánuje.

Zimní provozní doba skládky Henčov
Pondělí až pátek: 6.00–15.30
Sobota a neděle: zavřeno

Návoz odpadu je možný nejpozději 30 minut před koncem pracovní doby.

  • Facebook
  • Twitter