Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Silnice na Vysočině pokryl sníh, policisté hlásí problémy v dopravě

/
/
/
339 Zobrazení



V noci začalo na Vysočině sněžit a policisté od časného rána řeší na území celého kraje problémy se sjízdností silnic všech typů, včetně dálnici D1, kterou zablokoval kamion. Havaroval před půl pátou ráno na 156,5. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu a zůstal stát nepojízdný přes všechny jízdní pruhy.

„Stanovili jsme ve spolupráci se správce komunikace objízdnou trasu, vozidla sjíždějí z dálnice na 162. kilometru a zpět se na ni budou vracet na 153. kilometru. Na všechny řidiče apelujeme, aby dbali při jízdě zvýšené opatrnosti, protože silnice pokryl sníh a jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Zejména při ranní dopravní špičce očekáváme problémy.
Od rána od 4.00 jsme přijali několik oznámení o problémech v dopravě, potíže hlásí řidiči ze silnice I/38 Znojmo–Jihlava, z kruhového objezdu na silnici I/23 a I/38 – bývalá Kasárenská křižovatka, obtížně sjízdná je silnice u Rybného, silnice v Kralicích nad Oslavou, silnice z Kostelce do Jihlavy a mnoho dalších. Proto je potřeba, aby řidiči jezdili opatrně, aby nedocházelo ke zbytečným dopravním nehodám.
Od rána do současné doby jsme také přijali oznámení o osmi dopravních nehodách, které se naštěstí obešly bez zranění,“ popsala ranní situaci Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Aktualizace 9.15
Dálnice D1 je u Velké Bíteše ve směru na Prahu byla plně průjezdná před devátou hodinou, kolony se podle informací policistů ale rozjíždějí pomalu, protože sahají až na 173. kilometr. „Kolony zaznamenáváme také v opačném směru, a to kvůli problémům, které se vyskytly ráno na 160. kilometru D1 ve směru na Brno, ale zatím kolona na Brno pomalu jede, ale je to nárazové, takže se situace může měnit. Aktuálně máme hlášeny problémy na nájezdu na dálnici D1 u Humpolce, na místo byly vyslány sypače,“ dodala Dana Čírtková.

Aktualizace 14.00

„Dopravní situace na dálnici D1 se výrazně zlepšila, na Prahu je dálnice průjezdná bez omezeni, ale na brněnském úseku musejí policisté některé řidiče kamionů budit, aby se znovu jízdní soupravy rozjely. Jinak dálnice D1 by měla být průjezdná v obou směrech bez komplikací,“ doplnila Dana Čírtková.

Největší problémy v dopravě byly během dopoledne podle informací policistů na Třebíčsku a částečně také na Žďársku, kde napadlo nejvíce sněhu. Tomu také odpovídá počet nehod. „V kraji evidujeme od rána na tři desítky dopravních nehod, některé si ale vyřešili řidiči cestou svých pojišťoven a sepsáním euro formuláře. Všechny nehody se zatím obešly bez vážnějších zranění. V případě dvou nehod na Třebíčsku evidujeme pouze tři lehká zranění – jednalo se o preventivní vyšetření účastníků nehody ve zdravotnickém zařízení, protože si stěžovali na zdravotní obtíže po nehodě,“ přiblížila Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter