Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Šestnáctiletý mladík sedl za volant vozu Alfa Romeo bez řidičského průkazu a opilý

/
/
/
269 Zobrazení



V neděli 21. ledna krátce po půlnoci vyjížděli policisté k dopravní nehodě ve Vackově ulici v Kamenici nad Lipou. Po příjezdu na místo zjistili, že viníkem je teprve šestnáctiletý řidič osobního vozu Alfa Romeo bez řidičského průkazu.

Mladík jel od Pelhřimovské ulici, na kruhovém objezdu dostal smyk, který nezvládl, přejel na vyvýšený obrubník, od kterého se ve smyku odmrštil, přejel přes protisměrný jízdní pruh na chodník, kde se auto střetlo s budovou školy a kabelovou skříní.
„Při dopravní nehodě se nikdo nezranil. Policisté u mladistvého dechovou zkoušku zjistili 2,19 promile alkoholu. Přítomnost alkoholu potvrdily i opakované dechové zkoušky. Mladík se následně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve v nemocničním zařízení. Poté byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ popsala policejní mluvčí Michaela Lébrová.
Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. Škodu policisté předběžně vyčíslili na 110 tisíc korun. „Mladík je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dále policisté zjišťují, za jakých okolností se mladistvý k alkoholu dostal. O případu informovali také odbor sociálně právní ochrany dětí. Dopravní nehodu šetří policisté z dopravního inspektorátu Pelhřimov,“ dodala Michaela Lébrová.

  • Facebook
  • Twitter