Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Semafory v Pelhřimově čeká rekonstrukce, podle policistů přinese problémy

/
/
/
753 Zobrazení



S dopravními komplikacemi a výrazným zdržením při průjezdu Pelhřimovem od úterý 10. prosince počítat řidiči, probíhat bude kompletní rekonstrukce semaforů na průtahu silnice I/34 městem ve směru od a k dálnici D1 a průtah městem – silnice I/19 a II/602 ve směru Tábor, Jihlava.

„Policisté z Pelhřimova budou křižovatky řídit a provoz v místech monitorovat a podle vývoje dopravní situace regulovat. Nicméně i v době běžného provozu semaforů vznikají v Pelhřimově běžně dopravní zácpy, zejména v dopravních špičkách.
V souvislosti s rekonstrukcí semaforů lze ale předpokládat, že se situace v počtu a době trvání dopravních zácp ještě zhorší, a to bez ohledu na snahu křižovatky řídit fyzicky. Dopravní komplice v Pelhřimově budou tedy zcela vyšší mírou ohrožovat komfort dopravy tak, jak jej místní obyvatele vnímají,“ zdůvodňuje Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Policisté se proto obracejí na řidiče, aby pokud to nebude nezbytně nutné, raději cestování městem svými vozidly omezili. „Pokud vyjedou, aby byli ohleduplní a trpěliví, neboť cesta jim bude trvat déle. Další zdržení provozu by přinesly případné dopravní nehody na průjezdu městem, proto je důležité, aby byli řidiči ukáznění,“ dodává Dana Čírtková.

V úterý 10. a ve středu 11. prosince bude omezený provoz světelné křižovatky v Nádražní ulici, Pod Náspem (U Bazénu) a světelné křižovatky Nádražní, Křemešnické a Průběžné ulice (U Modety).

Ve čtvrtek 12. a v pátek 13. prosince pak provoz světelné křižovatky Průběžné, Humpolecké, Slovanského Bratrství, Václava Petrů (Rekrea) a světelné křižovatky ulice Příkopy, Václava Petrů, Karlovo náměstí (Na Kamenném mostě).

  • Facebook
  • Twitter