Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Sázavafest policii nezaměstnal, řešila jen drobnosti

/
/
/
876 Zobrazení



Krajští policisté ukončili v neděli 28. července odpoledne bezpečnostní opatření, která doprovázela multikulturního festivalu Sázavafest 2019.

„Letošní ročník festivalu proběhl z našeho pohledu klidně se obešel bez mimořádných událostí, a to i přesto, že na festival postupně zavítalo několik desítek tisíc návštěvníků. Hlavním úkolem policejních hlídek bylo působit především preventivně,“ zhodnotila Sázavafest 2019 tisková mluvčí Dana Čírtková.

V průběhu celého festivalu neřešili policisté žádný násilný trestný čin ani žádný případ výtržnictví nebo jiného narušení veřejného pořádku. „Dokumentujeme pouze jeden trestný čin majetkového charakteru. Během doby konání festivalu bylo ze strany policie kontrolováno 126 osob a 103 vozidel. Za celé opatření bylo službu konajícími policisty zjištěno 92 přestupků, z nichž se ve čtyřech případech jednalo o řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu a ve dvou  případech o řízení vozidla pod vlivem omamné a psychotropní látky. Jeden přestupek  – překročení nejvyšší povolené rychlosti – byl oznámen správnímu orgánu k projednání. Zbývajících 85 přestupků bylo vyřešeno uložením pokut v příkazních řízeních. V pěti případech byl řidičům motorových vozidel zadržen řidičský průkaz,“ upřesnila Čírtková.

Více o Sázavafestu 2019 čtěte zde: Osvědčené festivalové hvězdy i hudební novinky zajistily zábavu na Sázavafestu

V pátek časně ráno přijali policisté oznámení, že neznámý pachatel zřejmě v nestřežením okamžiku v době mezi půl jednou a jednou hodinou využil situace a z prostoru pro personál v jednom ze stánku v areálu zámeckého parku odcizil dvě volně odložení ledvinky s finanční hotovostí, platebními kartami a dalšímu osobními věcmi. Majitelům vznikla škoda ve výši 20 200 korun. Policisté tento případ zadokumentovali a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže  a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„V souvislosti s letošním ročníkem festivalu ve Světlé nad Sázavou jsme věnovali maximální pozornost přípravě a poté také realizaci bezpečnostního opatření a ve spolupráci s pořadatelskou službou jsme nastavili jasná a přísná bezpečnostní pravidla pro vstup návštěvníků dovnitř areálu zámeckého parku. Policejní opatření bylo zaměřeno zejména na ochranu měkkých cílů, tedy míst s vysokou koncentrací osob a v neposlední řadě na veřejný pořádek a bezpečnost v dopravě,“ vysvěětlila Čírtková s tím, že motorizované i pěší policejní hlídky věnovaly po celou dobu festivalu v průběhu dne i noci maximální pozornost dohledu nad veřejným pořádek v centru města, v místech kolem zámeckého parku a kolem parkoviště a stanového městečka. Policisté pořádkové, dopravní a cizinecké policie pak zaměřovali svoji pozornost na odjezdové trasy ze Světlé nad Sázavou, a to zejména na kontrolu řidičů, zdali neusedli na volant pod vlivem alkoholu nebo drog.

„Do letošního bezpečnostního opatření se zapojili policisté pořádkové, dopravní, cizinecké i kriminální policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, kteří zajišťovali zvýšený výkon služby v místě konání festivalu nejen v průběhu dne, ale především v nočních hodinách, a to po celou dobu trvání festivalu. Ve čtvrtek večer jsme začali přímo v místě konání festivalu využívat vlastní speciální monitorovací vozidlo, které obsluhovali policisté z odboru informačních a komunikačních technologií. Moderní monitorovací a záznamová technika, kterou je vozidlo vybaveno, nám umožnila sledovat situaci ve stanovém městečku, ale také na místech, která byla určena pro parkování účastníků festivalu.

Čtyřdenní bezpečnostní opatření bylo velmi úspěšné a policisté všech služeb výkon služby na festivalu zvládli na výbornou, když úspěšná byla především jejich preventivní činnost. Situaci na místě festivalu a pohyb případných podezřelých osob monitorovali také policisté kriminální policie. Na místě byli přítomni v průběhu dne i v noci také policejní psovodi z odboru služební kynologie. V místě festivalu jsme nepohřešovali žádnou osobu a ve Světlé nad Sázavou nemusela být v průběhu konání festivalu realizována žádná pátrací akce,“ uzavřela Dana Čírtková.

Ilustrační foto: Michal Mašek, www.magazinzoom.cz

  • Facebook
  • Twitter