Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rybník Sykovec prochází revitalizací, bude doplněn rekreační pláží

/
/
/
1184 Zobrazení



Obec Tři Studně s majiteli ubytovacích zařízení, místními dobrovolníky a také společností Kinský, a. s., spojila síly při obnově rybníka Sykovce. Ten se stane atraktivním místem pro letní odpočinek.

Společnost Kinský, a. s., podepsala s obcí Tři Studně a CHKO Žďárské vrchy Dohodu o způsobu hospodaření za účelem využívání rybníku Sykovec a také hospodaření na něm.
Na základě dohody tak došlo k prvním úpravám v okolí rybníku a následovat budou další změny. „Po dohodě s CHKO byly prořezány přerostlé náletové stromy, do budoucna by mělo také dojít k obnově dvou tůní a k celkové obnově rybniční plochy,“ vysvětluje starosta Tří Studní Miloš Brabec.

Veřejnost uzavírá sázky, kdy bude rybník naplněný vodou
Tři Studně jsou v současné době oblíbeným místem cestovního ruchu a revitalizace rybníka Sykovce zvýší její atraktivitu pro místní obyvatele i pro turisty. Obec obnovila původní pláže ve spolupráci s autokempem Sykovec, dalšími ubytovateli, místním hasičským sborem a ostatními dobrovolníky. Všichni aktivně pomáhali s vyčištěním rybníka. V souvislosti s historickou povahou rybníka se zde obnovuje rekreační pláž. Po dubnovém výlovu rybníka a deštivém počasí v červnu dochází k zavodňování vodní plochy a možnost veřejného koupání v přírodním koupališti Sykovec už se blíží. „V této chvíli je deštivé počasí přínosné a jsme za něj rádi,“ pochvaluje si starosta Miloš Brabec. Veřejnost uzavírá sázky, zda do konce prázdnin bude opět rybník zaplněný vodou.

Rybník Sykovec

Spolupráce na rozvoji cestovního ruchu se zde rozvíjí také v dalších oblastech. Společnost Kinský, a. s., se také zapojuje do života obce, a to také tím, že se stala partnerem kulturní slavnosti Otvírání studánek. Obec Tři Studně navázala vřelou spolupráci i se samotným zámkem Kinských a Muzeem nové generace. Plánuje také podporovat kulturní život na zámku.
Nová cyklostezka vedoucí k zámku ve Žďáru
Obec Tři Studně je součástí mikroregionu Novoměstsko, které v současné době realizuje několik projektů k vybudování cyklostezky z Nové Vsi u Nového Města na Moravě až do Žďáru, jedna z budoucích zastávek by měla být přímo na zámku. „Bude to přínosné pro cyklisty i dopravu obecně, zmenší se množství úrazů cyklistů na pozemních komunikaci na tahu Nové Město na Moravě – Žďár,“ dodává starosta Miloš Brabec. V současné době se dokončují projekční práce a vyřizuje stavební povolení na průtahu v Novém Městě na Moravě s návazností na Radňovice, Jiříkovice s možností návštěvy cyklistů ve Vysočina Areně.

Zámek Žďár nad Sázavou
Areál zámku, bývalý cisterciácký klášter ze 13. století, prošel do dnešních dob velkými přeměnami. Přilehlá zámecká panství (lesy a rybníky) dodnes spravuje rodina Kinských. Dnes zámek nabízí spoustu zajímavých expozic, výstav a kulturních akcí. Unikátní je například celoročně otevřené interaktivní Muzeum nové generace. V areálu nalezete také zámeckou kavárnu, obchod se suvenýry či ubytování v zámecké věži.

Více informací na: www.zamekzdar.cz.

  • Facebook
  • Twitter