Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

rn Epidemie chřipky se humpolecké Astře zatím vyhýbárn n

/
/
/
326 Zobrazení



rn

Vlna chřipkových onemocnění však jednu ze služeb havlíčkobrodské Charity postihla, a to teprve nedávno a navíc hned dvakrát. „S chřipkou jsme bojovali hlavně na podzim, což je pro nás výjimečné, protože se s ní většinou setkáváme právě v zimních měsících. Teď je naopak situace poměrně dobrá, takže doufáme, že se nám nemoc vyhne,“ přemítala vedoucí Astry – denního centra pro seniory Bohuslava Medová. 

Speciální preventivní opatření tak podle jejích slov nejsou v tuto chvíli nutná. „Zásadní je, a to stále opakujeme, aby ten, kdo se necítí dobře, je nastydlý a podobně, zůstal raději doma v posteli a vynechal návštěvu našeho centra jakožto společenského prostředí. Nejen, že sám podchytí své problémy v začátku, ale také nenakazí další. To platí jak pro naše klienty, tak i pro naše pracovnice,“ uvedla vedoucí. 

Vedle toho se v Astře snaží dbát na pečlivou hygienu, k níž patří časté mytí rukou, a také na pravidelný pitný režim. K tomu se jim osvědčilo používání speciálních dezinfekčních a bylinných sprejů. „Víme, že většina našich klientů je proti chřipce očkována a že jsou o této nemoci poučeni od svých lékařů,“ dodala Bohuslava Medová. Zároveň podotkla, že když chřipková epidemie v minulosti propukla i u nich, museli většinou omezovat provoz. „Stalo se, že jsme kvůli chřipce museli zkrátit odpolední otevírací dobu. Nic zásadnějšího ale nepamatuji,“ uzavřela. 

Astra – denní centrum pro seniory v Humpolci je jednou ze sociálních služeb havlíčkobrodské Charity, která svou pozornost zaměřuje na péči o seniory. Sídlí na adrese Školní 730 a v rámci denních programů nabízí například nejrůznější volnočasové a aktivizační činnosti s cílem v co největší míře omezit sociální vyloučení seniorů. Pracovnice jim navíc pomáhají s osobní hygienou, se zajištěním jídla nebo při obstarávání osobních záležitostí. Senioři mohou do centra docházet podle svého přání kdykoliv v průběhu pracovního týdne, je otevřeno od pondělí do pátku vždy od 7.00 do 18.00. Více informací je uvedeno na webových stránkách www.hb.charita.cz. 

rn n

  • Facebook
  • Twitter