Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Řidičům se na měsíc uzavře část Sokolovské ulice v Jihlavě, neprojede ani MHD

/
/
/
595 Zobrazení



Řidiče čeká v Jihlavě po celý listopad dopravní omezení kvůli stavbě trolejového vedení. Posunout se kvůli tomu musí i zastávky MHD a autobusy linek 3, 5 a 12 pojedou po náhradní trase.

Stavba nového trolejového vedení na Bedřichov zcela uzavře část Sokolovské ulice. Řidiči od 1. do 30. listopadu neprojedou Sokolovskou ulicí od okružní křižovatky u Kauflandu až po Václavkovu ulici. Autobusové linky číslo 3, 5 a 12 budou jezdit přes ulici Královský Vršek. „Zastávku Kaufland přesuneme k zábavnímu centru Robinson a zastávku Královský Vršek ke křižovatce ulic Královský Vršek a Sokolovská,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Lubomír Dohnal.

Omezení na kruhovém objezdu v ulici Romana Havelky

Současně bude od 6. listopadu na nezbytně nutnou dobu omezen průjezd i samotnou okružní křižovatkou. Provoz ve směru z i do centra a výjezd od nákupní zóny bude řízen semaforem, a to až do konce listopadu. Jedná se o jedno z největších omezení dopravy při stavbě trolejí v Jihlavě. Při další výstavbě sloupů na rovných úsecích ulice bude stavební firma uzavírat vždy jen část jízdního pruhu, a to vždy v délce asi 20 metrů.

Bezemisně až do Antonínova Dolu

Cílem budovaní nové trolejbusové trati v severní části města je využití bezemisní dopravy v lokalitě Bedřichov. A také propojení města s průmyslovou zónou s možností obsluhovat elektricky i Pávov, Červený Kříž a Antonínův důl. Stavba nové trolejbusové trati na Bedřichov bude mít díky využití trolejbusů dopad i na jiné části města, kterým se stejně jako Bedřichovu, Pávovu nebo Antonínovu Dolu uleví od hlučnějších CNG autobusů. Jednat se bude o centrum města a oblast ulic Žižkova, Rantířovská a Lipová.

Nové linky G a H

Po nové trati budou vedeny trolejbusové linky G a H. Linka G nahradí část linky 12 a část linky 3. Propojí Antonínův Důl, Pávov a Bedřichov přes centrum města s Horním Kosovem a nabídne tak obyvatelům nová přímá spojení. Doplňková linka H zajistí přímé a rychlé spojení Bedřichova s oblastí okolo ulice Tolstého. Tedy spojení s autobusovým nádražím, středními školami, Vysokou školou polytechnickou Jihlava nebo s Domem zdraví a s Nemocnicí Jihlava.

Na stavbu se městu podařilo získat podporu z Operačního programu Doprava ve výši zhruba sto milionů korun.

  • Facebook
  • Twitter