Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Řidič s cisternou havaroval mezi Krátkou Vsí a Ždírcem nad Doubravou, další v sobotu zablokoval dálnici D1

/
/
/
446 Zobrazení



V sobotu 2. prosince okolo sedmnácté hodiny došlo na silnici I/34 mezi Krátkou Vsí a Ždírcem nad Doubravou k dopravní nehodě.

„Řidič cisterny jel po silnici ve směru od Havlíčkova Brodu do Ždírce nad Doubravou, najel na pravou krajnici, následně sjel s vozem vpravo mimo komunikaci a pravou přední částí nákladního auta narazil do náletových stromů.
Při nehodě vznikla hmotná škoda na nákladním automobilu a na návěsu. Policisté vyloučili u řidiče dechovou zkouškou přítomnost alkoholu v dechu,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Havárie kamionu na 97. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno, archiv Policie ČR

Kolem páté hodiny ranní se stala havárie na 97. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. „Řidič jedoucí v pravém jízdním pruhu s nákladní soupravou nepřizpůsobil rychlost jízdy a také povětrnostním podmínkám. Na zasněžené vozovce nezvládl řízení vozu, dostal smyk, auto se stalo neovladatelné. Řidič vyjel z pravého jízdního pruhu a narazil do travnatého příkopu, kde zůstala jízdní souprava stát. Návěs zůstal vzpříčený přes celou šíři komunikace.
Vozidlo po nehodě tvořilo překážku v silničním provozu a blokovalo pět a půl hodiny provoz na dálnici ve směru jízdy na Brno. Na místo se nemohla dlouhé hodiny dostat odtahová služba. Hmotná škoda dosáhla částky 420 000 korun,“ dodala tisková mluvčí. Věc dopravní nehody vyřešili policisté s viníkem na místě uložením pokuty v příkazním řízení.

Úvodní foto: Místo havárie, archiv Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter