Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Řemeslnický jarmark v Třebíči

/
/
/
957 Zobrazení



Muzeum Vysočiny Třebíč pořádá v sobotu 16. září ve Šmeralově statku v Třebíči Řemeslnický jarmark, který nabídne příznivcům tradičních řemesel od 10.00 do 16.00 ukázky řemeslné výroby.

V celodenním programu se návštěvníkům představí řemeslníci z Vysočiny na venkovním prostranství dvora i ve vnitřních prostorech Centra. V multifunkčním sále budou promítána videa o nositelích ocenění Mistr tradiční rukodělné výroby Kraje Vysočina.
K dobré pohodě přispěje harmonikář Petr Sedláček z Dalešic a muzika folklórního souboru Bajdyš.

Na jarmarku své řemeslo ukáží keramička Jana Široká z Třebíče, kovář Václav Noha ze Štěměch, kolář Aleš Uherka se synem z Bystrého u Poličky, košíkář Josef Pěnča z Rudíkova a řezbář Petr Chlubna z Jaroměřic nad Rokytnou. Výrobu vinutých perel předvede Jana Pašková z Třebíče a čerstvé koláče včetně horáckých upeče Petra Jonášová z Třebíče-Podklášteří. U každého stanoviště si mohou velcí i malí návštěvníci řemeslo sami vyzkoušet a svůj výrobek si odnesou s sebou domů.

V rámci řemeslnického jarmarku se uskuteční také dva typy rukodělných dílen určených především pro děti. Ty si mohou nazdobit perníčky s Jitkou Krátkou z Třebíče nebo si vyrobit pěkný dárek s drátenicí Stanislavou Holubovou z Přibyslavic.

  • Facebook
  • Twitter