Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rekordní rok 2022 Protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě

/
/
/
514 Zobrazení



Rekord, ke kterému se nesluší připít, slaví Protialkoholní záchytná stanice v Jihlavě. Loni poskytla azyl historicky nejvyššímu počtu lidí. Na místě strávili noc v průměru čtyři opilci. Čísla také říkají, že za pobyt zaplatí jenom třetina z nich.

„Poslední měsíce přibývalo agresivních opilců a také vzrůstají počty zachycených žen. Loňskou rekordmankou je paní, která u nás strávila 34 nocí,“ říká Lukáš Černý, vedoucí Protialkoholní záchytné stanice (PZS). Převahu mají stále muži, těch končí v oplechovaných kójích pod dozorem 85 %.
Smutnou statistiku doplňují čísla neplatičů. Noc zde vyjde na čtyři tisíce korun a svůj dluh zaplatí 38 % zachycených. „Obecně lze říci, že skupina těch „starých známých firem“ nám pomalu vymírá a nahrazuje je skupina mladších. Zhruba polovinu těch, kteří u nás končí, víme, že ještě v budoucnu uvidíme,“ dodává Lukáš Černý.
PZS v jihlavské nemocnici je spádovým místem pro Kraj Vysočina, má devět pokojů s celkovou kapacitou jedenáct lidí. Pobyt na PZS vyjde na 4 tisíce korun.

Počty zachycených:
Rok 2022: 1437
Rok 2021: 1277
Rok 2020: 1198
Rok 2019: 1201
Rok 2018: 1162

  • Facebook
  • Twitter