Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rehabilitace Nemocnice Havlíčkův Brod ukáže nové přístroje za miliony korun

/
/
/
1292 Zobrazení



Rehabilitační oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod se vybavilo novými přístroji za 3,7 milionů korun. Prohlédnout si je a poradit se s fyzioterapeuty o účinnosti jednotlivých terapií mohou zájemci na Dni otevřených dveří.

Rehabilitační oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod přichystalo na 9. září 2019 Den otevřených dveří v rámci Světového dne fyzioterapie. „Poselstvím tohoto dne je zvýšit povědomí společnosti o významu fyzioterapie a zároveň připomenutí, že přiměřená pohybová aktivita přispívá k prevenci celé řady onemocnění či redukci poranění a bolestí pohybového aparátu,“ řekla vrchní sestra oddělení Jana Kuttelwascherová.
Zájemci z řad široké veřejnosti, ale i zdravotníci z nemocnice či jiných zdravotnických zařízení se mohou přijít podívat na přístrojové vybavení a možnosti brodské fyzioterapie a rehabilitace. Aktuálně totiž oddělení získalo řadu nových přístrojů, a tak rozšířilo i své možnosti například v oblasti radiofrekvenční terapie, elektroterapie, rehabilitace dolních i horních končetin či terapii inkontinence. Finanční prostředky v hodnotě 3,7 milionů korun nemocnice čerpala z projektu IROP.
„Šlo nejen o obnovu stávajících přístrojů, ale i dovybavení zcela novými přístroji v podobě robotického přístroje pro rehabilitaci ruky, bezdrátové elektroterapie nebo přístroje pro cílenou radiofrekvenční terapii,“ dodal vedoucí oddělení zdravotnické techniky Adam Fila. Dodavatelskými firmami byly společnosti BTL přístroje a Madisson.
V rámci Dne otevřených dveří bude všem zájemcům zpřístupněna ambulantní část oddělení a formou komentované návštěvy od 12.30 do 14.30 přiblíženy jednotlivé terapeutické výkony.

  • Facebook
  • Twitter