Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ranní nehoda na Jihlavsku, alkohol za volantem na Třebíčsku

/
/
/
774 Zobrazení



Další řidič přišel v úterý 18. února o řidičské oprávnění na Třebíčsku, když usedl za volant po požití alkoholu. Na Jihlavsku před devátou ráno havarovala dvaatřicetiletá řidička na silnici u Kamenice.

Policisté z Třebíče kontrolovali v úterý v rámci běžného výkonu služby v ulici Na Kocandě v Třebíči kolem třetí ranní řidiče osobního vozu Citroën C3. „Vyzvali ho k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla. Poté se dvaačtyřicetiletý řidič podrobil dechové zkoušce, jejíž výsledek ukázal 0,99 promile alkoholu v dechu. Při opakované dechové zkoušce byla výsledná hodnota také pozitivní – 1,00 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a následně se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve v třebíčské nemocnici. Další jízdu mu policisté zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz,“ popsala první úterní událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Krátce před devátou hodinou vyjeli policisté k havárii na silnici II/602 v katastru Kamenice na Jihlavsku. „Policisté zjistili, že dvaatřicetiletá řidička osobního auta Peugeot Partner jela ve směru od Měřína směrem na Řehořov, nepřizpůsobila rychlost jízdy a při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou dostala na namrzlé silnici smyk, vyjela vpravo mimo komunikaci, narazila do dopravního značení a následně do dřevěného plotu zahrady u domu. Dechová zkouška alkohol vyloučila. Řidička si způsobila lehké zranění a posádka zdravotnické záchranné služby ji na místě ošetřila bez nutnosti převozu do nemocnice. Ke zranění jiných osob nedošlo. Hmotnou škodu na osobním autě, dopravním značení a dřevěném plotě odhadli policisté na částku 37 000 korun. Na osobním autě byly užity zimní pneumatiky stanovené hloubky dezénu,“ dodala tisková mluvčí s tím, že věc policisté vyřešili s řidičkou na místě uložením pokuty v příkazním řízení.

  • Facebook
  • Twitter