Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rallye Dakar 2019 s účastníkem z Havlíčkova Brodu

/
/
/
1854 Zobrazení



 

Nadcházející 41. ročník Rallye Dakar se tradičně pojede v lednu, a to v termínu od neděle 6. ledna do čtvrtka 17. ledna 2019. Závod se tentokrát bude konat výhradně v Peru, kde na závodníky čeká na 5000 kilometrů, které budou rozděleny do 10 etap. Trasa potěší hlavně tradiční fanoušky Dakaru, 70 % trasy se bude závodit v písku. Start a cíl bude v peruánské metropoli Limě.

Na trasu jednoho z nejtěžších závodů na světě se vydá také Rostislav Plný z Havlíčkova Brodu, kterému se letos podařilo v jubilejním 40. ročníku Rallye Dakar dojet do cíle v kategorii kamionů na krásném jedenáctém místě. Posádka týmu Tatra Buggyra racing jela v kamionu s číslem 505 ve složení: Martin Kolomý- řidič, Jiří Stross – mechanik, a Rostislav Plný – navigátor.

Rostislav Plný při přípravách na Rallye Dakar

Začátek roku 2018 se tedy Rostislavovi vydařil. Bohužel následující měsíce už nebyly příznivé. Po Rallye Dakar 2018 měl zdravotní potíže s krční páteří a plotýnkou. Léčil se a neodjezdil jediný závod v kategorii Buggy, kde byl v minulých letech absolutním vítězem v OffRoad Maratonu a de facto i mistrem ČR. Letos se také věnoval dceři Elišce (8 let). Trénoval ji a jezdil s ní po závodech. Eliška v divizi D3 160 skončila celkově na třetím místě Mistrovství ČR. Při jednom z tréninků v červenci ukazoval Elišce jízdu na bugině, ale ta se převrátila a výsledkem bylo zlomení 9 žeber a klíční kosti.

Po vyléčení začal Rostislav tvrdě trénovat: běh, kolo, plavání, squash a posilování. Nakonec vše dobře dopadlo a Rallye Dakar 2019 pojede – opět v týmu Tatra Buggyra racing v posádce: Martin Kolomý- řidič, Jiří Stross – mechanik a Rostislav Plný – navigátor. „Náš kamion se startovním číslem 508 byl ve čtvrtek 22. listopadu ve francouzském přístavu Le Havre naloděn a vydal se přes Atlantik. Do Peru letíme ve čtvrtek 3. ledna 2019,“ uvedl Rostislav Plný. Tatra Buggyra racing bude mít ještě jeden soutěžní kamion s číslem 515 a posádkou: Martin Šoltys – řidič, Tomáš Šikola – mechanik a David Schovánek – navigátor. A jak Rallye Dakar 2019 zvládnou, to se dozvíme až 18. ledna 2019.

  • Facebook
  • Twitter