Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rajmund Mikuš se rozhodl přestoupit do Karviné

/
/
/
671 Zobrazení



Součástí nově se tvořícího omlazeného kádru FC Vysočina Jihlava pro neúprosně se blížící start nového ročníku druhé fotbalové ligy nebude Rajmund Mikuš.

Slovenský ofenzivní záložník nechtěl v FC Vysočina prodloužit smlouvu a toužil odejít do Karviné, což oba kluby vedlo k dohodě o přestupu čtyřiadvacetiletého hráče již v letním přestupovém období.

„S Rajmundem jsme původně byli domluvení na prodloužení jeho působení v FC Vysočina. Před podpisem nové smlouvy nás zaskočil tím, že chce odejít do Karviné, kde bude hrát první ligu a bude mít i lepší finanční podmínky. Přestože by měl ještě na podzim u nás platnou smlouvu, tak za situace, kdy se snažíme tvořit nový perspektivní tým, pro nás jeho další jihlavské působení nedávalo smysl a souhlasili jsme s karvinskou nabídkou na okamžitý letní přestup hráče. Navíc alespoň neodejde zadarmo. Mrzí nás, že Rajmundovo angažmá na Vysočině končí už po roce, protože jsme věřili, že s naším klubem spojí delší část své kariéry. Tak to ale nechodí jen ve fotbale, ale i v běžných zaměstnáních. Věřím, že Rajmunda nahradíme, už poslední přátelské utkání jsme odehráli bez něj a nevedli jsme si špatně,“ okomentoval Mikušův odchod Lukáš Vaculík, sportovní ředitel klubu.

Doplňme, že dres změnil i jednadvacetiletý člen širšího kádru FC Vysočina – pravý bek či záložník Martin Pavlík (nar. 13. 1. 1999). Ten si na konci ročníku 2018/19 připsal první dva starty ve II. lize, na které ale už nenavázal. Na podzim 2019 hostoval ve Velkém Meziříčí a po jarní fotbalové odmlce se do tohoto předního celku MSFL vrací. Nyní už ve formě přestupu poté, co mu v Jihlavě vypršela profesionální smlouva.

Rajmund Mikuš (nar. 29. 11. 1995) začínal v Šamoríně a poté prošel dorosteneckými týmy a B týmem Slovanu Bratislava, kde sbíral zkušenosti ve třetí lize. Stejnou soutěž okusil i v ročníku 2015/16 v dresu Duslo Šaľa a o rok později po přestupu do Nového Mesta nad Váhom. S ním v létě 2017 pronikl do druhé ligy, kde působil poslední dva roky. Nejprve v dresu Nového Mesta a o ročník později v barvách Dubnice. Zde si v 58 druholigových utkáních připsal pozoruhodnou bilanci 24 vstřelených branek a 18 gólových asistencí. Do FC Vysočina přestoupil v červnu 2019 a během ročního působení zasáhl do 24 druholigových duelů a vstřelil sedm branek.

  • Facebook
  • Twitter