Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

První prázdninová sobota v Brodě ve znamení farmářských trhů

/
/
/
663 Zobrazení



V sobotu 3. července dopoledne se na Havlíčkově náměstí v Havlíčkově Brodě uskutečnily farmářské trhy (FT). Náměstí obsadili tradiční farmáři a prodejci. Oživením FT byl projekt Ryba na talíř.

„Se speciálně upraveným mobilním stánkem navštěvujeme regionální slavnosti, odborné výstavy a také farmářské trhy. Neprodáváme, ale probíhá zde prezentace formou ukázek receptů a zpracování sladkovodních ryb. Nabízíme zdarma recepty, které budou inspirovat vyzkoušet něco nového než tradiční štědrovečerní kapr se salátem,“ uvedl Jan Körner, propagátor projektu Ryba na talíř. Nováčkem na FT byla z Jihlavy Pavla Teplá Janáková autorka dětských pohádek. Vydala už tři dětské knihy.Nejen pro gurmány byl stánek Gurmattic nabízející jídlo z řemeslné manufaktury. „Naše firma vznikla v roce 2000 a jsme ze Žďáru nad Sázavou. Potravinové výrobky tvoříme tradičním způsobem, dle receptů našich předků. Používáme kvalitní lokální suroviny z našich farem. Pečivo a pokrmy vznikají převážně ruční prací,” řekla Andrea Latislavová, majitelka firmy Gurmattic.

Hudební nadšenci si poslechli skupinu Děsband ze Škvorce. „Během přísných opatření COVID – 19 jsme se nescházeli ani ke zkouškám. Rádi jsme uvítali nabídku hrát v Havlíčkově Brodě na FT,” prozradil bubeník Honza Vágner. Byla obava zda přijde dost lidí na FT. Prodloužený víkend, začínají prázdniny a dovolené. „Díky zvolněním opatření COVID – 19 byla možnost vyslechnout koncert v sedě na lavičkách. Děkuji všem farmářům, prodejcům a návštěvníkům za velkou účast na FT. Příští FT bude v sobotu 7. srpna od 8 do 12 hodin,” uvedla spolupořadatelka trhů Lída Říhová.

  • Facebook
  • Twitter