Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

První blok Dukovan vyrábí na plný výkon

/
/
/
305 Zobrazení



Všech šest českých jaderných bloků funguje na plný výkon. Energetici po řadě testů a kontrol zvýšili po plánované odstávce výrobu první dukovanského bloku na nominálních 100 %.

Bezemisní elektřinu začal první výrobní blok dodávat po odstávce pro výměnu paliva v polovině minulého týdne. Následovala řada předepsaných kontrol a testů, které potvrdily správné fungování všech systémů. O víkendu proto operátoři zvýšili výkon reaktoru na 100%.

„Oficiálně jsme tak ukončili náběh prvního bloku z odstávky. V plánu máme více než 365 dnů nepřetržitého provozu tohoto bloku,“ vysvětluje ředitel Jaderné elektrárny Dukovany Roman Havlín.

V provozu jsou nyní všechny české jaderné bloky, čtyři v Dukovanech a dva v Temelíně. Další plánovaná odstávka pro výměnu paliva čeká ČEZ už koncem týdne v Temelíně a v polovině října na čtvrtém výrobním bloku v Dukovanech.

  • Facebook
  • Twitter